Η απόλυτη μπαχαλοποίηση σε ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ

Η απόλυτη μπαχαλοποίηση σε ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ

Το πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει καταντήσει το κράτος ένα μπάχαλο, αποκαλύπτεται μέσα από την επιστολή του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) προς τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απ. Βεσυρόπουλο. 

Η επιστολή αφορά την φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων για τα έτη 2011, 2012, 2013. Με εγκύκλιο που εξεδόθη για το θέμα ζητείται να κατατεθούν βεβαιώσεις (από ΕΦΚΑ και το σύστημα της ΑΑΔΕ) για τα εισπραχθέντα ποσά που αφορούν στα έτη 2011, 2012, 2013…

Ο παραλογισμός αναδεικνύει τη διάλυση

Εδώ λοιπόν ξεκινά ο παραλογισμός και η ταλαιπωρία των 71.000 συνταξιούχων… Οι βεβαιώσεις οι οποίες δεν εμφανίζονται στο σύστημα της ΑΑΔΕ, καθώς και των πρώην ασφαλιστικών ταμείων που έχουν ενοποιηθεί στον «e-ΕΦΚΑ»!!! Δηλαδή το κράτος που έχει επιβάλει μία συγκεκριμένη ταλαιπωρία για παραγεγραμμένες οφειλές δεν δίνει τις βεβαιώσεις αφού ο διαλυμένος (όπως έχει καταγγείλει η ΠΟΠΟΚΠ) από τις πρακτικές του διοικητή του Χ. Χάλαρη (ο τίτλος του δόκτορος των μάρανε) ΕΦΚΑ αλλά και η ΑΑΔΕ αδυνατούν να χορηγήσουν τις βεβαιώσεις που το ίδιο το κράτος ζητά… Μέσα σε όλα αυτό Δεν είναι ξεκαθαρισμένο (δεν αναφέρεται καν) στην εγκύκλιο ποιο είναι το καταληκτικό διάστημα για τις ήδη κατατεθειμένες ενδικοφανείς προσφυγές οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ και δεν έχουν προχωρήσει.

Όλη αυτή η κατάσταση έκανε το ΕΝΔΙΣΥ να αποστείλει επιστολή τον κο Βεσυρόπουλο, ζητώντας να δοθεί εύλογη παράταση έως τον Νοέμβριο του 2020, ώστε μέσα στο καλοκαίρι οι 71.000 συνταξιούχοι να εξασφαλίσουν τις σχετικές βεβαιώσεις, καθώς και να ενημερωθούν και εξυπηρετηθούν από τους λογιστές τους για τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται (οι οποίοι είναι ήδη αρκετά επιφορτισμένοι αυτό το διάστημα).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter