Η αποχώρηση των ενηλίκων

Η αποχώρηση των ενηλίκων

Μια μέρα μετά τη στρατιωτικά ανακριβή και γεωστρατηγικά επισφαλή ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι «ο ISIS ηττήθηκε» και γι’ αυτό οι Αμερικανοί στρατιώτες θα αποσυρθούν από τη Συρία, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις παραιτήθηκε. 

Ο πολύς Μπομπ Γούντγουορντ, ο ρεπόρτερ που αποκάλυψε μαζί με τον Καρλ Μπέρνστιν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, γράφει στο τελευταίο βιβλίο του «Φόβος: Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο» ότι ο Μάτις αρνήθηκε κάποια στιγμή να εκτελέσει μια 100% παράνομη μυστική εντολή του Τραμπ: να δολοφονηθεί ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ.

Αν αυτό αληθεύει, ο Μάτις είναι πράγματι «ο τελευταίος ενήλικας που φεύγει από το δωμάτιο» όπου ο Τραμπ παίζει με μανία ανεπόπτευτου παιδιού επικίνδυνα παιχνίδια.

Η αποχώρηση των ενηλίκων έφτιαξε ένα καρέ παραιτηθέντων «συντηρητικών ακροδεξιών» και συμπαθάτε με για τον οξύμωρο χαρακτηρισμό – τέτοια η εποχή, τέτοια και η σύγχυση. Προηγήθηκαν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, πετρελαιάς Ρεξ Τίλερσον και ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, καραβανάς X.Ρ. ΜακΜάστερ, ενώ θα ακολουθήσει σε λίγες εβδομάδες ο επίσης στρατιωτικός Τζον Κέλι, υπό παραίτηση προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.

Και οι τέσσερις είναι καραμπινάτοι υπερσυντηρητικοί. Αλλά μπροστά στον πρόεδρο έμοιαζαν κυματοθραύστες κοινής λογικής όταν, για παράδειγμα, επέμεναν ότι ο σταθερός αντίπαλος της Αμερικής στη διεθνή σκακιέρα είναι η Ρωσία και όχι οι κακοπληρωτές σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν τρίβουν τα χέρια τους πάνω από το διαμελισμένο σώμα της Συρίας. Η μυθιστορηματική άγνοια και ο παλιοχαρακτήρας του προέδρου δεν αρκούν για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Μάλλον το Κρεμλίνο ξέρει κάτι που ο υπόλοιπος πλανήτης αγνοεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter