Η απρέπεια Αθανασίου απέναντι στον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η απρέπεια Αθανασίου απέναντι στον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ενάντια στην πρακτική που ορίζει το Σύνταγμα για τις απονομές χάριτος ήταν η απόφαση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και σημερινού βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου τον Αύγουστο του 2013.

Η διαδικασία που ακολουθείται με βάση το Σύνταγμα είναι η εξής: Η αίτηση για την απονομή Χάριτος υποβάλλεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Το Συμβούλιο Χαρίτων εισηγείται ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης προτείνει για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίζει για την απονομή ή όχι, ενώ έχει προηγηθεί η εισήγηση του Συμβουλίου Χαρίτων και η πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Στην προκειμένη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Συμβουλίου Χαρίτων για «εγκλεισμό του κρατουμένου σε δημόσιο ψυχιατρικό κατάστημα μετά την αποφυλάκιση». Δηλαδή ως υπουργός ο κ. Αθανασίου διαφοροποιήθηκε πλήρως από την εισήγηση του Συμβουλίου Χαρίτων και μάλιστα προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών του ισχυριζόμενος ότι αποκλειστικά αρμόδιος για τις απονομές χάριτος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υπογράφει και τα σχετικά διατάγματα. Ο οποίος όμως αποφασίζει με βάσει τις εισηγήσεις του Συμβουλίου Χαρίτων και τις προτάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη: Ο Χαράλαμπος Αθανασίου υπέγραψε χάρη σε έμπορο ναρκωτικών ενώ έπρεπε να κλειστεί σε ψυχιατρείο

Για το θέμα αυτό είχε υπάρξει μάλιστα μετά τις αποκαλύψεις του Documento και μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εκτός από μεγάλη απρέπεια είναι πράξη αίσχιστης δειλίας και απόδειξη μέγιστου πανικού η προσπάθεια του κ. Αθανασίου να εμπλέξει τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια σε απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών που του εισηγήθηκε ο ίδιος», 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter