Η Αρβελέρ δεν ψήφισε ποτέ στην Ελλάδα, αλλά στηρίζει τον Κυριάκο και της φταίει ο Πολάκης…

Η Αρβελέρ δεν ψήφισε ποτέ στην Ελλάδα, αλλά στηρίζει τον Κυριάκο και της φταίει ο Πολάκης…

Αν και δεν έχει ψηφίσει ποτέ στη χώρα μας και, όπως λέει η ίδια, πληρώνεται από το έργο της στη Γαλλία, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ επιμένει στην κριτική της κατά του Παύλου Πολάκη και στη στήριξή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Όλα άρχισαν με τις δηλώσεις της κυρίας Αρβελέρ – η οποία δηλώνει αριστερή- στην Καθημερινή, όπου εκφραζόταν προσβλητικά κατά του Παύλου Πολάκη.

«Όταν στέλνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο ανθρώπους που δεν ξέρουν όχι μόνο τι είναι η Ευρώπη και πώς δουλεύει αλλά ούτε μία ξένη γλώσσα, η αναξιοπιστία της πολιτικής μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Όταν στέλνουμε στο εθνικό Κοινοβούλιο Πολάκηδες, συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Όταν διοικούν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί», είχε δηλώσει η κυρία Αρβελέρ.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που η κυρία Αρβελέρ είχε πάρει θέση υπέρ του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Στο πρόσφατο δημοψήφισμα είχε ταχθεί υπέρ του «Ναι», ενώ  τον Νοέμβριο του 2015 είχε δημοσιοποιήσει ανακοίνωση μαζί με ένα βίντεο, με το οποίο δήλωνε την έμπρακτη στήριξή της στον Κυριάκο Κ. Μητσοτάκη, αφιερώνοντάς του και ένα ποίημα.

Το είχε ανεβάσει μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας:

«Αυτό το ποίημα έγραψε και μου αφιέρωσε η Ελένη Αρβελέρ για να με στηρίξει. Μου ζήτησε να το δημοσιοποιήσω. Το έγραψε στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.»

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης απάντησε στην κ. Αρβελέρ, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, γράφοντας, μεταξύ άλλων:

«Είπε η κυρία Πρύτανης, που έχει δηλώσει “υποταγή” στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Νοέμβρη του ‘15 και με ποίημα μάλιστα… αφού είχε στηρίξει και το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για να μας σώσει…

ΟΛΕΣ οι εφεδρείες του συστήματος στη μάχη για να βγει ο Κυριάκος…»

Διαβάστε ακόμη: «Κεραυνοί» Πολάκη κατά Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Όλες οι εφεδρείες στη μάχη για να βγει ο Κυριάκος…»

Στη νέα της απάντησή της η κυρία Αρβελέρ αναφέρεται στη συνάντησή της με τον Αριστοτέλη Ωνάση ενώ απαντά και στον Παύλο Πολάκη, σημειώνοντας πως ποτέ δεν ψήφισε στην Ελλάδα:

«Σήμερα έμαθα ότι με βρίζει ο Παύλος Πολάκης. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς μου προσάπτει. Δεν έχω ψηφίσει ούτε μια φορά στην Ελλάδα, δεν έχω πάρει ούτε μια δραχμή από το ελληνικό Δημόσιο, ζω χάρη σε ό,τι έχω δημιουργήσει στη Γαλλία. Δεν θα σχολιάσω την ανάρτησή του. Αλλά σκεφτείτε να μη με έβριζε – θα αυτοκτονούσα! (Γελάει) Ένα μόνο θα σας αναφέρω: από τη μια πλευρά μου επιτίθεται η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο Πολάκης. Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι έχω δίκιο. Και κάτι ακόμα: ο μόνος Πολάκης που θέλω να ξέρω είναι ο Γεώργιος Πολάκης, ένας από τους σημαντικότερους αγιογράφους μας, μαζί με τον Γεώργιο Κλώντζα…»

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία και απευθύνθηκε σήμερα στην κα Αρβελέρ, η ιστορικός ενδιαφέρθηκε και για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη:

«Θα υπογράψει τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Σχέδιο Διατάγματος για την ηγεσία του Αρείου Πάγου; Τι πληροφορίες έχετε;», με ρώτησε. «Αν υπογράψει, κάηκε για πάντα. Θα είναι τεράστιο λάθος. Αλλά εδώ υπέγραψε για το δημοψήφισμα…»

Όλη η δήλωση-απάντηση της Αρβελέρ:

«Όταν ήμουν πολύ νέα, μικρό κορίτσι ακόμα, έτυχε να συναντήσω τον Αριστοτέλη Ωνάση και να συνομιλήσω μαζί του. “Εσύ παιδί μου, φαίνεται πως κάτι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις. Μια συμβουλή θα σου δώσω μόνο: είτε καλό πουν για σένα είτε κακό, μην απαντήσεις ποτέ, μην κάνεις αυτό το σφάλμα”, μου είπε. Από την Κυριακή το πρωί που κυκλοφόρησε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τη συνέντευξή μου δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα τηλεφωνήματα έχω δεχθεί, από Έλληνες και Γάλλους, από γνωστούς και αγνώστους. Σήμερα έμαθα ότι με βρίζει ο Παύλος Πολάκης. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς μου προσάπτει. Δεν έχω ψηφίσει ούτε μια φορά στην Ελλάδα, δεν έχω πάρει ούτε μια δραχμή από το ελληνικό Δημόσιο, ζω χάρη σε ό,τι έχω δημιουργήσει στη Γαλλία. Δεν θα σχολιάσω την ανάρτησή του. Αλλά σκεφτείτε να μη με έβριζε – θα αυτοκτονούσα! (Γελάει) Ένα μόνο θα σας αναφέρω: από τη μια πλευρά μου επιτίθεται η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο Πολάκης. Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι έχω δίκιο. Και κάτι ακόμα: ο μόνος Πολάκης που θέλω να ξέρω είναι ο Γεώργιος Πολάκης, ένας από τους σημαντικότερους αγιογράφους μας, μαζί με τον Γεώργιο Κλώντζα…»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter