Η Αργεντινή παρέλαβε άλλες 732.500 δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού

Η Αργεντινή παρέλαβε άλλες 732.500 δόσεις του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού

Η Αργεντινή παρέλαβε χθες Δευτέρα φορτίο με 732.500 δόσεις του Sputnik V, του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με την ποσότητα του σκευάσματος —το ανέπτυξε το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια— που έχει φθάσει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τις 2,47 εκατ. δόσεις μέχρι εδώ.

Η παρτίδα του εμβολίου, το οποίο χορηγείται σε δύο δόσεις, έφθασε με αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα και προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Εσέισα, στα προάστια του Μπουένος Άιρες.

Οι αρχές της Αργεντινής έχουν εξάλλου παραλάβει 1 εκατ. δόσεις του προϊόντος της κινεζικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Sinopharm για τον νέο κορονοϊό, καθώς και 580.000 δόσεις του Covishield (στην ουσία του εμβολίου που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), που παράγεται στην Ινδία από το Serum Institute of India (SII), τον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων στον κόσμο.

Ως εδώ η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει πάνω από 52.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,1 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Στο κράτος των περίπου 45 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί περίπου 1,1 εκατ. άνθρωποι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter