Η Αργεντινή σε οικονομική κρίση αλλά… στα παρκέ με πιστωτική κάρτα στη φανέλα (Photos&Video)

Η Αργεντινή σε οικονομική κρίση αλλά… στα παρκέ με πιστωτική κάρτα στη φανέλα (Photos&Video)

Πολλοί βλέπουν αλλά λίγοι παρατηρούν. Γενικά. Βέβαια, ακόμα λιγότεροι δε, «φιλτράρουν» την πληροφορία που παρατήρησαν. Οι Αργεντινοί καρδιοχτυπούν για μία ακόμα φορά για το μέλλον της οικονομίας τους και η εθνική τους ομάδα δίνει τη δική της μάχη στα παρκέ της Κίνας έχοντας τυπωμένο στη φανέλα το λογότυπο μίας… πιστωτικής κάρτας.

Τις τελευταίες ημέρες τη «μάχη» του τηλεκοντρόλ και του ενδιαφέροντος, για τους φίλους του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο, κερδίζει με ευκολία το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ που διεξάγεται στα γήπεδα της Κίνας. Εκεί όπου ομάδες από όλη την υφήλιο κοντράρονται για μία θέση στην ελίτ του κόσμου. Μεταξύ άλλων και η Αργεντινή.

Ωστόσο, στα «ψιλά» περνάει το γεγονός πως μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Λατινικής Αμερικής βυθίζεται στην ύφεση με το τραπεζικό σύστημα να εκπέμπει… SOS. Η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής επέβαλε περιορισμούς στην έξοδο κεφαλαίων στο εξωτερικό η οποία πλέον θα χρειάζεται την ειδική άδειά της, ενώ η χώρα ζήτησε αναδιάταξη του χρέους από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Δείτε επίσης: Αργεντινή: Η κυβέρνηση επέβαλε έλεγχο συναλλάγματος για να καθησυχάσει τις αγορές«Μαύρη» Δευτέρα στην Αργεντινή μετά την ήττα Μάκρι

Έτσι, ο εφιάλτης της χρεοκοπίας επέστρεψε στην Αργεντινή καθώς εδώ και αρκετό καιρό η χώρα έχει βυθιστεί σε μια νέα κρίση, εάν μπορέσουμε να υποθέσουμε πως ξεπέρασε την αντίστοιχη του 2001.

Αυτά λίγο πολύ γνωστά. Αλλά το… κερασάκι στην τούρτα για τον ταλαιπωρημένο από τις αλλεπάλληλες χρεοκοπίες αργεντίνικο λαό, έρχεται και στα γήπεδα της Αργεντινής. Όχι, δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική κατάσταση της εθνικής τους ομάδας.

Την ώρα που οι πολίτες της χώρας ζουν στιγμές αγωνίας για το μέλλον της οικονομίας τους, η εθνική Αργεντινής εμφανίζεται έχοντας στη θέση του χορηγού την VISA, την ώρα που το τραπεζικό σύστημα… δεν διάγει σίγουρα τις καλύτερες στιγμές του. Οξύμωρο; Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς έως και… τρολ.

Συμπέρασμα; Χώρος για πιστωτικές κάρτες θα υπάρχει πάντα, σε τσέπες και φανέλες, ακόμα και αν δεν υπάρχει ούτε ένα πέσο σε εκείνη του ανθρώπου που βλέπει το λογότυπό της τυπωμένο στη φανέλα της χώρας του. 

Δείτε μία παλιότερη διαφήμιση της εν λόγω πιστωτικής κάρτας:

Φωτογραφίες: FIBA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter