Η «άριστη» κυβέρνηση που θάφτηκε σε 5 πόντους χιόνι

Η «άριστη» κυβέρνηση που θάφτηκε σε 5 πόντους χιόνι

Μια ακόμα από τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας θάφτηκε σε πέντε πόντους χιόνι την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς του 2020.

Το επιτελικό κράτος που ευαγγελιζόταν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και για το οποίο αυτοθαυμαζόταν μόλις την περασμένη Κυριακή που η Ζηνοβία δεν είχε δείξει ακόμα τα «μικρά», όπως αποδείχτηκε τελικά, δόντια της, εξαερώθηκε.

Αλλά για όλα αυτά οι υπουργοί και η πλειοψηφία των φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση Μέσων Ενημέρωσης δεν είδαν τίποτα.

Την ευθύνη σύμφωνα με αυτά τη φέρει ένας τροχονόμος και ίσως κάποιοι στην ΕΛΑΣ. Απολύτως κανένας άλλος. Ο ίδιος μάλιστα ο Πρωθυπουργός ζήτησε να αρχίσει έρευνα για να βρεθεί ο περί ου λόγος τροχονόμος. Μάλιστα βρήκαν άμεσα τον ένοχο και καρατόμησαν τον διοικητή του Β΄ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής.

Και το επιτελικό κράτος; Οι αρμόδιοι υπουργοί; Ο πρωθυπουργός; Μα αυτοί δεν έχουν λόγο. Ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί αυτόνομα στην Ελλάδα. Με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Άρα οι κυβερνητικοί παράγοντες είναι άμοιροι ευθυνών.

Σήμερα, επί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Όχι το καλοκαίρι του 2018, που οι ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως παραδέχτηκαν σε επόμενο χρόνο οι ίδιοι, έκαψαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το Μάτι.

Τότε έφταιγε αποκλειστικά και μόνον ο Τσίπρας και η Δούρου. Ουδείς άλλος. Ούτε η Τροχαία που έστειλε τα αυτοκίνητα στον παραλιακό δρόμο όπου εγκλωβίστηκαν και κυρίως σε καμία περίπτωση οι ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι κυβερνώντες αποσείουν από πάνω τους μετά βδελυγμίας όλες τις ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αθηνών-Λαμίας με πέντε, κυριολεκτικά πέντε, πόντους χιόνι. Δεν φταίει ο κρατικός μηχανισμός που δεν κινήθηκε, δεν φταίει ο νέος περιφερειάρχης που δεν δραστηριοποιήθηκε άμεσα ώστε να κινηθούν οι αλατιέρες και προπαντός δεν φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κοίταγε το χάος στην εθνική οδό και δεν σήκωσε το τηλέφωνο να ξυπνήσει τους αρμόδιους υπουργούς του.

Και τα κανάλια. Μα γιατί έγινε κάτι σοβαρό; Είχαμε νεκρούς; Λίγες χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρήθηκαν, δεν έγινε και τίποτα. Υπομονή συνέστησε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος. Άλλωστε όπως αποκάλυψε και «σοβαρός δημοσιογράφος» ο Μητσοτάκης, προπαγανδίστηκε και ψηφίστηκε για να φύγει ο Τσίπρας. Τίποτε παραπάνω. Κάτι που φαίνεται σε κάθε πράξη αυτής της κυβέρνησης.

Το ζήτημα είναι μέχρι πότε θα κάνει υπομονή ο ελληνικός λαός με αυτή την ανεκδιήγητη κυβέρνηση, η οποία έχει καταπατήσει όλες τις υποσχέσεις με βάση τις οποίες εκλέχτηκε τον Ιούλιο. Στην οικονομία, στο κράτος, στην ασφάλεια, στην εξωτερική πολιτική, στην «αριστεία». Παντού. Με έναν Πρωθυπουργό παρατηρητή ο οποίος θέλει τον καθαρό αέρα του βουνού για να πάρει αποφάσεις. Και αυτές βέβαια αν τις παίρνει, σε πραγματικό χρόνο.

Το 2020 πρέπει να είναι ο χρόνος, κατά τη διάρκεια του οποίου να αποκαλυφθούν όλες οι προθέσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ει δυνατόν οι αντιδράσεις των δημοκρατικών πολιτών να την αναγκάσουν να εγκαταλείψει την εξουσία. Οι εκλογές με απλή αναλογική που θα γίνουν γιατί θέλει να την κάψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να πάει άμεσα σε δεύτερες με τον νέο νόμο που ετοιμάζεται να ψηφίσει τον Ιανουάριο, πρέπει να είναι αυτές που θα τον στείλουν στην αντιπολίτευση.

Πρέπει όμως να το συνειδητοποιήσει αυτό άμεσα και η δημοκρατική αντιπολίτευση.

Καλή χρονιά.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter