Η άρνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ σημαίνει θάνατο, κύριε Μητσοτάκη

Η άρνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ σημαίνει θάνατο, κύριε Μητσοτάκη

Η κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία και ειδικά σε αυτά που έχουν επιλεχθεί ως νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

Τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη για περισσότερες ΜΕΘ αλλά και περισσότερους ιατρούς. Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη όμως αρνείται και να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ, αντίθετα τους διπλασίασε την αποζημίωση για κάθε ημέρα νοσηλείας, και επίσης αρνείται να προσλάβει ιατρούς αντίθετα ζητάει εθελοντές.

Η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία κάνουν παραγγελίες εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Κίνα για την προμήθεια υλικού που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία τους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρκείται στην ελεημοσύνη της κινεζικής ηγεσίας.

Αρνείται να προμηθεύσει οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία με τον αναγκαίο εξοπλισμό για τη διενέργεια των απαραίτητων τεστ παρά την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να γίνονται όσο είναι δυνατόν περισσότερα.

Ο ΕΟΔΥΥ συστήνει στους ασθενείς να μείνουν σπίτι τους, να μην επισκεφτούν τα κρατικά νοσοκομεία, πεθαίνοντας από τον κορονοϊό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να παίξει τον πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων. Κρατάει τα εκατομμύρια ευρώ που έχει τη δυνατότητα να διαθέσει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για την προστασία ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και για την καλύτερη περίθαλψη των πολιτών γατί θέλει να τα διοχετεύσει στον ιδιωτικό τομέα μετά το τέλος της κρίσης και στους κλινικάρχες φίλους του.

Αδιαφορεί για τους έλληνες πολίτες. Δεν τον ενδιαφέρει πόσοι θα ζήσουν και πόσοι θα πεθάνουν. Σε έναν επικοινωνιακού χαρακτήρα λόγο για την 25η Μαρτίου ύμνησε στα λόγια το προσωπικό των νοσοκομείων και πέρα τούτου ουδέν.

Στα νοσοκομεία δεν έχουν ειδικές στολές, γυαλιά, μάσκες FFP3, για να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς στο θάνατο, αποσκοπώντας μόνο στο κέρδος. Το ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα το documentonews.gr με τα κερδοσκοπικά παιγνίδια κάποιων στο υπουργείο Υγείας με φαρμακευτικές εταιρείες σε βάρος των πολιτών είναι ενδεικτικό.

Αν δεν σταματήσει σήμερα αυτή την πολιτική και να αρχίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να θωρακίσει τη χώρα από την πανδημία, θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που έστειλε στο θάνατο πολίτες γιατί δεν θέλησε να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αλλά να διοχετεύσει τα εκατομμύρια και πάλι στους έχοντες και κατέχοντες.

Και αυτό δεν περιποιεί τιμή για αυτήν. Το αντίθετο μάλιστα.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter