Η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι «σπάει» τη σιωπή της: Φοβόταν, δεν ήθελε να πάει στο προξενείο

Η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι «σπάει» τη σιωπή της: Φοβόταν, δεν ήθελε να πάει στο προξενείο

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τη δολοφονία του Σαουδάραβα Τζαμάλ Κασόγκι, ζητά η αρραβωνιάστηκα του Χατιτζέ Τζενκγίζ, η οποία μίλησε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του συντρόφου της στο τουρκικό κανάλι ‘ΧαμπέρΤουρκ’.

Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε με λεπτομέρεια την πρώτη μέρα της αγωνίας της, ενώ περίμενε τον Κασόγκι έξω από το προξενείο.

Όπως είπε, την πρώτη φορά που πήγε στο προξενείο της χώρας του ήταν ανήσυχος αλλά επειδή του είχαν φερθεί πολύ ευγενικά και εξυπηρετικά βγήκε χαρούμενος. Αυτός ήταν και ο λόγος που τη δεύτερη φορά δεν ανησύχησε καθόλου.

Ανέφερε πως και η ίδια ήθελε να μπει μαζί του στο προξενείο αλλά δεν την άφησαν κι έτσι της έδωσε το κινητό του τηλέφωνο, όπως και την πρώτη φορά και τον περίμενε έξω.

Σύμφωνα με την Χατιτζέ Τζενγκίζ, όταν άρχισε να περνά η ώρα και ο Κασόγκι δεν έβγαινε άρχισε να σκέφτεται μήπως συνέβη κάτι άσχημο. Από τον αδελφό της έμαθε τότε ότι το προξενείο έκλεινε στις 15.30, αλλά η ώρα ήταν ήδη 16.00. Όταν μάλιστα ρώτησε έναν Τούρκο αρμόδιο του προξενείου τής είπε ότι όλοι έχουν φύγει.

Άρχισαν να περνούν όλα από το μυαλό της και στη συνέχεια τηλεφώνησε σε δύο Τούρκους πολιτικούς που ήταν στενοί φίλοι του Κασόγκι. Στη συνέχεια άρχισαν να φτάνουν έξω από το προξενείο φίλοι, κάποια ΜΜΕ και αστυνομικοί.

«Το ζήτημα έχει και πολιτική και νομική και ανθρώπινη διάσταση», είπε η Χατιτζέ Τζενγκίζ, η οποία εύχεται πλέον να βρεθεί η σορός του και να ταφεί στη Μεδίνα, όπως ήταν η επιθυμία του.

Η ίδια ανέφερε ότι ο Κασόγκι δεν ήθελε να πάει στο προξενείο διότι ήξερε ότι θα αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα. Ωστόσο, εξέφραζε τον φόβο κλιμάκωσης της έντασης ή απόρριψης των αιτημάτων του, στην περίπτωση που δεν πήγαινε τελικά. Εκτιμούσε δε ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα τολμούσε να τον ανακρίνει ή να τον συλλάβει στο έδαφος της Τουρκίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter