Η Αστυνομία καλεί «διά υπόθεσίν τους» προέδρους Συλλόγων Γονέων λόγω καταλήψεων!

Η Αστυνομία καλεί «διά υπόθεσίν τους» προέδρους Συλλόγων Γονέων λόγω καταλήψεων!

Σε μια προκλητική κίνηση τρομοκράτησης, που θυμίζει άλλες εποχές, προχώρησε το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, καλώντας τους προέδρους των ΔΣ των Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου και του 9ου Λυκείου Αθήνας, οι μαθητές των οποίων προχώρησαν σε καταλήψεις τις προηγούμενες μέρες, να προσέλθουν στο Τμήμα τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. 

Η κλήτευση γίνεται στα πλαίσια εκτέλεσης παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας για τα αδικήματα της «διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας» και «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας». Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία δικαιολόγησε την κλήση των Προέδρων του Συλλόγου Γονέων λόγω… καταγγελίας, ενώ έχουν κληθεί και οι διευθυντές του 9ου Γυμνασίου και του 9ου Λυκείου.

Πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τις μαθητικές κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας την αστυνομία για να πιέσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και να κτυπήσει τον κοινό αγώνα για την εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία.

Σίγουρα το να καλούνται Πρόεδροι συλλόγων γονέων και Διευθυντές σχολείων στο Τμήμα, όπως παλιά «δια υπόθεσίν τους», δείχνει μάλλον πανικό και αμηχανία από την κυβερνητική πλευρά.

Απάντηση με συγκέντρωση

Πάντως οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι Γονέων καθώς και η τοπική ΕΛΜΕ απαντούν στην πρόκληση με συγκέντρωση τη Δευτέρα το πρωί στις 8.15 έξω από το 9ο Γυμνάσιο-Λύκειο και πορεία προς το Α.Τ. Ακροπόλεως, όπου θα υπάρξει συγκέντρωση στις 9 π.μ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των φορέων έχει ως εξής:

  • Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 3ης ΔΚΑ
  • Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 9ου Γυμνασίου Αθήνας
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 9ου Γενικού Λυκείου Αθήνας

Ανακοίνωση 10/10/2020

Τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται τα κρούσματα της προσπάθειας ποινικοποίησης των αγώνων από την Κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του Κράτους.

Με εισαγγελική παραγγελία και κλήτευση από την αστυνομία, καλούνται σε ένορκη κατάθεση οι Διευθυντές του 9ου Γυμνασίου και του 9ου Γενικού Λυκείου Αθήνας, καθώς και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου και του 9ου Λυκείου, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, με αφορμή την κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος.

Η κίνηση αυτή, όπως έχουμε ήδη καταγγείλει, έχει στόχο τον εκφοβισμό και την ποινικοποίηση των μορφών διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του μαθητικού κινήματος.

Κόντρα στους καλοθελητές που με ψεύδη αναζητούν υποκινητές και καταγγέλλουν «γεγονότα», θα παραβρεθούμε, όπως οφείλουμε και θα καταγγείλουμε τους πραγματικούς υποκινητές των καταλήψεων.

Ένοχη είναι η Κυβέρνηση και η πολιτική της:

Το Υπουργείο Παιδείας που δε διορίζει εκπαιδευτικούς, ώστε να υπάρχουν ολιγομελή τμήματα και μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών που δεν προσλαμβάνει προσωπικό καθαριότητας και νοσηλευτικό, αφήνοντας μαθητές κι εκπαιδευτικούς στα σχολεία χωρίς καθαριότητα και υγειονομική κάλυψη, θέτοντας σε κίνδυνο και τις οικογένειές μας.

Το Υπουργείο Υγείας που δεν ενισχύει την Πρωτοβάθμια Δημόσια Υγεία, στις συνθήκες της Πανδημίας.

Ο Δήμος Αθηναίων που αφήνει τα σχολεία χωρίς φύλακες με αποτέλεσμα να γίνονται έρμαιο καταστροφών από στοιχεία εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Το Υπουργείο «Προστασίας» του Πολίτη που επιτίθεται με κλομπ και χημικά στις ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα και δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές – δημοκρατικές διαδικασίες των μαθητών. Καλούμε τη σχολική κοινότητα να αντισταθεί.

Καλούμε γονείς κι εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 12/10 στις 8:15 π.μ. έξω από το 9ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αθηνών ώστε να πορευτούμε όλοι μαζί προς το Α.Τ. Ακροπόλεως.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter