Η Αθήνα κατηγορεί τον Γιλντιρίμ για «εσωτερική κατανάλωση»

Η Αθήνα κατηγορεί τον Γιλντιρίμ για «εσωτερική κατανάλωση»

“Η ελληνική κυριαρχία επί νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο είναι αδιαμφισβήτητη και απολύτως κατοχυρωμένη από το διεθνές δίκαιο”, σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

“Καλό είναι ορισμένοι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες στην γείτονα να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι υποχρέωση και όχι κάτι που δύνανται να παραμερίζουν χάριν εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων”.

“Τέλος, σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αυτές του Γιλντιρίμ ήρθαν σε απάντηση στην κεμαλική αντιπολίτευση η οποία συνεχώς απευθύνει αβάσιμες κατηγορίες στην κυβέρνηση ότι παραχώρησε νησιά στην Ελλάδα”.

Νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι “το Αιγαίο είναι υπό αμφισβήτηση μέχρι σήμερα” και πως “δεν είναι ούτε ελληνική ούτε τουρκική λίμνη”.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει συνθήκη που να λέει ότι οι συμφωνίες δεν μπορούν να αναθεωρούνται».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από σειρά ερωτήσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος επικαλέστηκε τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της χώρας Ντεμιρέλ που είχε πει ότι «στη θάλασσα του Αιγαίου όταν λέμε για γκρίζες ζώνες, μιλάμε για περίπου 132 κομμάτια βράχων ή βραχονησίδες».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter