Η Αθήνα των χαμάμ και των τζαμιών στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η Αθήνα των χαμάμ και των τζαμιών στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Περίπατος στην Αθήνα της οθωμανικής περιόδου. Η Εμυ Ντούρου εντοπίζει κτίσματα που συναντούμε συχνά αλλά ίσως να μη γνωρίζουμε την ιστορία τους και αντλεί χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή και τα μνημεία της οθωμανικής περιόδου της Αθήνας.

-Ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας με αφορμή το πολυβραβευμένο «Δείπνο» του Χέρμαν Κοχ που ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο μιλά με την Ηλέκτρα Ζαργάνη για την ατομική ηθική, την ψεύτικη ευμάρεια και την πολιτική πραγματικότητα.

-Ενας θρυλικός ντράμερ της τζαζ, ο E.J. Strickland έρχεται στην Αθήνα για ένα τετραήμερο μουσικής μέθεξης στο Half Note Jazz Club και η Αφροδίτη Ερμίδη βρίσκει την ευκαιρία να τον συναντήσει και να κουβεντιάσει μαζί του.

-Ο μουσικός Βασίλης Σκουλάς μιλάει στην Εμυ Ντούρου για την λύρα, την ζωή των καλλιτεχνών, την κρητική μουσική και φυσικά για τα αγαπημένα του Ανώγεια.

Κοσμάς Εμμόγλου φωτογράφισε για τρία χρόνια καταυλισμούς Ρομά και μεταφέρει ιστορίες, εμπειρίες και εικόνες που επιχειρούν να σπάσουν τα στερεότυπα και την κατασκευασμένη πραγματικότητα που έχουμε για αυτούς.

-Ο πανεπιστημιακός καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για τη σημασία της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Πολεμώντας για την ειρήνη: Ελλάδα – Ιταλία – Ισπανία στη δεκαετία του ’80» που διοργανώνει το Ιδρυμα της Βουλής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter