Η Αθήνα βούλιαξε και στις λακκούβες Μπακογιάννη (Photos)

Η Αθήνα βούλιαξε και στις λακκούβες Μπακογιάννη (Photos)

Το νερό της βροχής μέσα στις λακκούβες του μεγάλου περιπάτου και στις λίμνες από τις ξηλωμένες πλάκες πεζοδρομίων των συνοικιών της πρωτεύουσας έγινε ο καθρέπτης του σαθρού οράματος της Μπακογιάννειας δημοτικής Αρχής. Που είναι όραμα ιλουστρασιόν στις δημόσιες σχέσεις, στις αναθέσεις εργολαβιών και στα διεθνή συνέδρια αλλά θαμπό και αβίωτο για τους κατοίκους της πόλης που σκοντάφτουν ή πνίγονται από τις χειμερινές καταιγίδες μέσα στο τσιμεντένιο τοπίο και στα σκαψίματα τεχνικών έργων του θεαθείναι.

Η πόλη είχε αποκτήσει φοίνικες σε ζαρντινιέρα, ως τεχνικό έργο φύτευσης μεγαλοπρεπούς ανέμελης τροπικής φαντασίωσης, και τώρα προέκυψαν και οι καταρράκτες σε κατωφερείς κλίμακες της πόλης, ανάμεσα στις πολυκατοικίες και στα «διαλείμματα» του τσιμέντου των οδών. Οι ευθύνες της δημοτικής Αρχής του Κώστα Μπακογιάννη διασταυρώνονται με τις πολεοδομικές, χωροταξικές και οικιστικές στρεβλώσεις ετών και ετών της κεντρικής διοίκησης, και με τις αντιλήψεις της διακυβέρνησης Μητσοτάκη που αναπαράγονται ως δεξιόστροφη εφαρμογή σχεδίων κάθε φορά βολικών σε μεγαλοσυμφέροντα παντός τύπου.

Ο φακός των κατοίκων αποτύπωσε πλάνα με κάμερες και οι φωτογραφίες της βροχής το πρωί της Πέμπτης (26 Ιανουαρίου 2023) πλαισίωσαν την ταλαιπωρία των πεζών, αλλά και των οδηγών οχημάτων. Εχει ενδιαφέρον ότι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αθηναίων έπιασαν την κάμερα και απαθανάτισαν ρημαγμένους μεγάλους περιπάτους στο κέντρο της πόλης.

Προεκλογική περίοδος, γαρ. Εικόνες «αποσαθρωμένης πόλης από μία φυσιολογική βροχή» περιγράφει και ο Γιώργος Π. Αποστολόπουλος, δικηγόρος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Παύλου Γερουλάνου (Αθήνα Είσαι Εσύ) : «Πρώτα οι καταρράκτες της… Μονμάρτης, δηλαδή των Εξαρχείων-λόφου Στρέφη στην Εμμανουήλ Μπενάκη και μπροστά στο 36ο Δημοτικό και 82ο Νηπιαγωγείο Αθηνών που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

Μετά ακολουθεί το… χάσμα!

Μία «μαύρη τρύπα» επί της Χαριλάου Τρικούπη 98 που άνοιξε με τη βροχή πριν τις 11 το πρωί. Μέχρι τις 5 το απόγευμα δεν εμφανίστηκε κανείς από το Δήμο Αθηναίων στο σημείο. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί σε όλη την περιοχή και ακινητοποιήθηκαν λεωφορεία και αυτοκίνητα. Οι «καταβόθρες» που έχουν δημιουργηθεί ρουφάνε μεγάλες ποσότητες νερού.
Το χειρότερο; Μπροστά στα μάτια μου, η φίλη μου Ελένη που περπατούσαμε μαζί στο σημείο αυτό, έπεσε πάνω από μισό μέτρο μέσα στην τρύπα καθώς πάτησε σε υποτιθέμενο στερεό καπάκι της ΕΥΔΑΠ και αυτό κατέρρευσε προς το υπέδαφος! Ευτυχώς ακολουθούσα και την βοήθησα να βγει και να σηκωθεί»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter