Η αθώωση του Documento επιβεβαιώνει τη μεθόδευση υπέρ της Λίνας Στουρνάρα από τον Άδωνη Γεωργιάδη

Η αθώωση του Documento επιβεβαιώνει τη μεθόδευση υπέρ της Λίνας Στουρνάρα από τον Άδωνη Γεωργιάδη

Με τη βούλα του δικαστηρίου. Η χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που έκρινε αθώους τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη και τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Βασίλη Ανδριανόπουλο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Στουρνάρα, δεν αποτελεί απλώς μια μεγάλη νίκη της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Κι αυτό γιατί αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, πως όσα είχαν γραφτεί στο επίδικο δημοσίευμα του Documento αναφορικά με τον τρόπο που η εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα, Mindwork Business Solutions ανέλαβε το συνέδριο e-Health Forum 2014.

Διαβάστε επίσης:  Ομόφωνα αθώοι Βαξεβάνης και Ανδριανόπουλος στη δίκη με τη σύζυγο Στουρνάρα

Άρα, ήταν αληθή και όσα έγραψε το Documento για την υπουργική απόφαση που είχε υπογράψει στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013 ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, βάσει της οποίας η διοργάνωση του επίμαχου συνεδρίου κατέληξε στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει το Documento, στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 εκδόθηκε υπουργική απόφαση του Άδωνη Γεωργιάδη, βάσει της οποίας η διαχείριση της εκδήλωσης του e-Health Forum 2014 ανατέθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ αντί του υπουργείου Υγείας. Ως αιτιολόγηση αυτής της απόφασης του τότε υπουργού Υγείας, δόθηκε η έλλειψη χρόνου αλλά η τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο προσωπικό που διέθετε το ΚΕΕΛΠΝΟ έναντι του υπουργείου Υγείας. Όπως και έγινε βάσει σχετικής απόφασης που έλαβε το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 16 Ιανουαρίου 2014. Παρόλα αυτά, το συνέδριο ανατέθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα τον Απρίλιο του 2014. Η Mindwork Business Solutions υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 9 Μαΐου 204, δηλαδή τρεις μόλις ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου, το οποίο είχε προϋπολογισθέν κόστος 713.271 ευρώ. Όλα αυτά γράφτηκαν από το Documento και πλέον με τη βούλα του δικαστηρίου αποδείχθηκε ότι ήταν αληθή.

Διαβάστε σχετικά: Δίκη Βαξεβάνη – Στουρνάρα: Το χρονικό μιας ακόμη πανηγυρικής αθώωσης

Λίγες ώρες μετά την ομόφωνη αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη και του Βασίλη Ανδριανόπουλου ο Άδωνης Γεωργιάδης προχώρησε στην προσφιλή του τακτική: είπε ψέματα. Σε tweet που έκανε ο λογαριασμός της ιστοσελίδας e-tetradio.gr, ο Άδωνης Γεωργιάδης σχολίασε ότι «Μάλλον δεν είστε καλά ενημερωμένος, το Δικαστήριο έκρινε ότι ήταν απλή δυσφήμιση και όχι συκοφαντική δηλαδή ότι δεν είχαν δόλο, όμως βάσει του νέου ΠΚ το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί άρα παύει η Ποινική Δίωξη! Αυτό με συγχωρείτε αλλά δεν είναι αθώωση». Φυσικά, μικρή σημασία έχει για τον Αδωνη Γεωργιάδη η αλήθεια, αφού γνωρίζει πολύ καλά πως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε ομόφωνα ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση και δεν εξέτασε καν το αδίκημα της απλής δυσφήμισης.

Δεν θα μπορούσε βέβαια να περιμένει κάποιος κάποια διαφορετική αντιμετώπιση από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ήταν άλλωστε αυτός που ήταν μάρτυρας υπεράσπισης της Λίνας Στουρνάρα στη δίκη που είχε αναφορικά με την απευθείας ανάθεση του επίμαχου συνεδρίου στην εταιρεία της. Τελικά, η Λίνα Στουρνάρα αθωώθηκε από το Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε μια δίκη όπου το Δημόσιο δεν παρέστη ως πολιτική αγωγή.

Διαβάστε επίσης: Μαντζουράνης για αθώωση Βαξεβάνη – Ανδιανόπουλου: Στις Δημοκρατίες ουδείς είναι υπεράνω του νόμου

Από όλα αυτά ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν σχολιάζει τίποτα, παρά αρκείται να λέει ψέματα αναφορικά με την αθώωση των δύο δημοσιογράφων. Δεν λέει τίποτα επίσης για το γεγονός πως όπως έχει αποκαλύψει το Documento, βάσει σύμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ  είχαν δοθεί 10.000 ευρώ στη γραμματέα του Αδωνη Γεωργιάδη, Βασιλική Κατραβά, για το έργο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο του e-Health Forum 2014.

Ακόμη σημαντικότερα, ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν έχει δώσει μια πειστική απάντηση σε όσα αληθή –και επίσημα πλέον- έγραψε το Documento αναφορικά με τον τρόπο που η διοργάνωση του συνεδρίου κατέληξε στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα. Ας μας εξηγήσει έστω και σήμερα: πώς γίνεται η υπουργική απόφαση που υπέγραψε να αναθέτει τη διοργάνωση του συνεδρίου στο ΚΕΕΛΠΝΟ –λόγω της τεχνογνωσίας του- και τελικά το e-Health Froum 2014 να διοργανώνεται από την Mindwork Business Solutions της Λίνας Στουρνάρα;

Αναμένουμε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter