Η αβάσταχτη υποκρισία του νεοφιλελευθερισμού σε νέες περιπέτειες από τον Κικίλια

Η αβάσταχτη υποκρισία του νεοφιλελευθερισμού σε νέες περιπέτειες από τον Κικίλια
Ο υπουργός Υγείας ξέχασε τις υποσχέσεις του προς τις λευκές μπλούζες

Και όταν μιλάμε για υποκρισία, το εννοούμε…

Από τη μία χειροκροτούσαν γιατρούς και νοσηλευτές -ανέξοδα- και από την άλλη δεν κουνούσαν το δαχτυλάκι τους για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που κράσαρε υπό την πίεση της πανδημίας.

Και εξηγούμαστε:

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων.

Καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, της αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Αλλά αν η ουσία της είναι η αγάπη προς τον πλησίον, η μέριμνα, η υγεία, η κοινωνική πολιτική, για τους πολιτικούς προσφέρεται για μεγαλοστομίες χωρίς κανένα περιεχόμενο…

Γιατί τα λόγια είναι χωρίς αντίκρισμα, ανέξοδα:

«Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά τον μεγάλο αγώνα για τη ζωή», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που μαζί με τον πολιτικό του προϊστάμενο ευθύνεται για την απραξία ενίσχυσης του ΕΣΥ αφού αλληθωρίζουν προς του ιδιώτες!

«Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές μας, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID-19, όχι μόνο ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της πρωτοφανούς κρίσης Δημόσιας Υγείας, αλλά υπερβαίνουν εαυτούς, ηγούνται, καινοτομούν, επιτελούν με απόλυτη επιτυχία το έργο τους και σε συνεργασία με τους γιατρούς μας και όλους τους επαγγελματίες υγείας έχουν συντελέσει να πετύχουμε κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο: Να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, με συστήματα Υγείας πολύ πιο ισχυρά από το δικό μας», συνεχίζει ο Βασίλης Κικίλιας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της ελληνικής κυβέρνησης και σύσσωμου του ελληνικού λαού.

Πάνω από ένα χρόνο η κυβέρνηση κωφεύει στα αιτήματα και του λαού και των γιατρών και των νοσηλευτών αλλά ο Βασίλης Κικίλιας προσπαθεί να κρύψει την κυβερνητική πολιτική της αδιαφορίας και της αγάπης προς τα ιδιωτικά συμφέροντα ελπίζοντας στις εντυπώσεις και στα ΜΜΕ που τον στηρίζουν.

Βέβαια, ακόμα και σήμερα, στη δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας δεν βρήκε μία πρόταση για την προσφορά των υγειονομικών που «έσβησαν» από κορονοϊό, όπως ο Κωνσταντίνος Πετσούκης, ούτε βεβαίως μία απάντηση στην οικογένειά του.

Η υποκρισία και η ελαφρότητα στα καλύτερά της!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter