Η αχαριστία των εφοπλιστών: Από την μια ζητούν βοήθεια από τον Τσίπρα και από την άλλη τον υβρίζουν…

Η αχαριστία των εφοπλιστών: Από την μια ζητούν βοήθεια από τον Τσίπρα και από την άλλη τον υβρίζουν…
πηγή φωτογραφίας: unsplash.com

Τι συζητούσαν σε εστιατόριο-χειμερινό στέκι των εφοπλιστών!

Μια από τις αδυναμίες μου είναι το καλό φαγητό που απολαμβάνω όταν με προσκαλούν ευκατάστατοι φίλοι μου σ´ ένα εστιατόριο νοτιοδυτικά της Εθνικής Πινακοθήκης που εκτός των άλλων αποτελεί το χειμερινό στέκι των εφοπλιστών. Εκεί απολαμβάνω το ψητό μεδούλι με το προζυμένιο ψωμί. Ίσως γιατί στο υποσυνείδητό μου ξυπνάνε μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια στην Ελευσίνα που το κρέας ήταν πάντα με κόκκαλο και εγώ τρελαινόμουν να ρουφάω το μεδούλι.

Πριν μερικές ημέρες είχα και πάλι πρόσκληση στο μαγαζί με το μεδούλι, τα χειροποίητα χαλιά και τα πορσελάνινα σερβίτσια, αλλά για κακή μου τύχη καθόμουν με την πλάτη πλησίον του μοναστηριακού κεντρικού τραπεζιού που υπήρχε μια μεγάλη φασαριόζικη παρέα γόνων παραδοσιακών εφοπλιστικών οικογενειών. Δεν με ενόχλησε ότι λιβάνιζαν τον Κυριάκο αλλά ότι μιλούσαν απαξιωτικά για τον Αλέξη…

Με ενόχλησε η κοντή μνήμη και η αχαριστία των συγκεκριμένων εφοπλιστών καθ’ ότι ήταν απ’ αυτούς που γνώριζαν καλά τον κοινό αγώνα που είχαν δώσει στις Βρυξέλλες ο Θόδωρος Βενιάμης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσιπρας για την υπεράσπιση των αιτημάτων της ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας. Εάν είχαν τσίπα φιλότιμο, εσαεί θα έπρεπε να πίνουν νερό στο όνομα του Τσίπρα και όχι να τον χλευάζουν.

Έτσι έχουν τα πράγματα αγαπητέ Θόδωρε και όχι όταν ως ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών να πηγαίνετε στην Κουμουνδούρου να επιζητείτε την στήριξη του Τσίπρα (και καλά κάνετε) και από πίσω τα μέλη σας να τον καθυβρίζουν.

Μην με αναγκάσουν να φτάσω στο σημείο να παραδεχτώ ότι τελικά έχει δίκιο ο Νταλακογιώργος. Αφήστε με ήσυχο να απολαμβάνω το μεδούλι με την ευγενική χορηγία των ευκατάστατων φίλων μου και μην με εξωθείτε να πω πράγματα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση ολόκληρο τον Κλάδο. Απλώς να είστε ευγενείς αν όχι ευγνώμονες στον Αλέξη. Εντάξει;

πηγή: ieidiseis.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter