Η Αχτσιόγλου αποκαλύπτει τις αλχημείες Σκυλακάκη στον Προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία (Πίνακες)

Η Αχτσιόγλου αποκαλύπτει τις αλχημείες Σκυλακάκη στον Προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία (Πίνακες)

«Εν μέσω θανατηφόρου επιδημικού κύματος, η κυβέρνηση προϋπολογίζει σαφώς μειωμένους πόρους για τη δημόσια υγεία και ο κ. Σκυλακάκης κάνει αλχημείες με τις έκτακτες δαπάνες Covid, προσθέτοντας και αφαιρώντας τες κατά το δοκούν από χρονιά σε χρονιά, για να δημιουργήσει εντυπώσεις», τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Εφη Αχτσιόγλου, απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Παραθέτοντας τα ίδια τα κρίσιμα σημεία του Προϋπολογισμού που συντάχθηκε υπό την ευθύνη του κ. Σκυλακάκη, η Εφη Αχτσιόγλου απαντά σε όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση.

1) Υπουργείο Υγείας: μείωση 820 εκατ. από τον Προϋπολογισμό.

2) Νοσοκομεία/πρωτοβάθμια υγεία: μείωση 280 εκατ. από τον Προϋπολογισμό.

3) Υγειονομικές και έκτακτες δαπάνες για την πανδημία: μείωση 600 εκατ.

Σε ό,τι αφορά τον Κοινωνικό Προϋπολογισμό, ο κ. Σκυλακάκης κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση του κράτους και εδώ είναι σαφώς μειωμένη.

4) Πρόνοια, στήριξη ανέργων, παροχές υγείας, ΟΤΑ: μείωση 1,7 δισ. από τον Προϋπολογισμό.

Αναφορικά με τα αυξημένα έσοδα από φόρους τα «στοιχειώδη οικονομικά» δεν επιτρέπουν στον κ. Σκυλακάκη να δει τις ανατιμήσεις ως αιτία τους.

Τέλος, ως προς τον ισχυρισμό του κ. Σκυλακάκη ότι η κυβέρνηση έχει πάρει ήδη επαρκή μέτρα για την προστασία της κοινωνίας από την ακρίβεια τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter