Ετοιμάζει συμφωνία στη Σαγκάη

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla όλο και πιο κοντά στο στόχο για εργοστάσιο στην Κίνα

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Incανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την μητροπολιτική κυβέρνηση της Σαγκάης, στην Κίνα, προκειμένου να δημιουργήσει το πρώτο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην περιοχή και όπως εκτιμά, θα υπάρξει συμφωνία σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο μέχρι το τέλος του έτους.

Η Κίνα επιβάλλει δασμό 25% στις πωλήσεις εισαγόμενων οχημάτων και δεν επιτρέπει έως σήμερα σε αλλοδαπές αυτοκινητοβιομηχανίες να ιδρύσουν ιδιόκτητα εργοστάσια στη χώρα, η οποία αποτελεί και την κορυφαία παραγωγό αυτοκινήτων στον κόσμο. Αυτά είναι ορισμένα από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Tesla, η οποία ωστόσο επιθυμεί διακαώς να επεκτείνει την παρουσία της στην αυξανόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της ή την πνευματική ιδιοκτησία της.

Η κυβέρνηση της Κίνας σκέφτεται πάντως να αναθεωρήσει την πολιτική της επί του θέματος και να επιτρέψει σε ξένους κατασκευαστές αυτοκινήτων να δημιουργήσουν εργοστάσια που θα ανήκουν εξ ολοκλήρου σε ζώνες ελεύθερου εμπορίου, εν μέρει για να ενθαρρύνουν την παραγωγή περισσότερων ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων - που η κυβέρνηση αποκαλεί "νέα ενεργειακά οχήματα" - για την περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων στον συγκεκριμένο κλάδο..

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.