Η «Azuma Hikari» στις υπηρεσίες σας!

Η «Azuma Hikari» στις υπηρεσίες σας!

Γνωρίστε την «Azuma Hikari» της ιαπωνικής Gatebox, μια «ολογραφική υπηρέτρια» που «ζει» μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο!

Μπερδευτήκατε; Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ απλά σύμφωνα με το PC Magazine, που παρουσίασε το θέμα. Η Azuma Hikari είναι ένας τρισδιάστατος χαρακτήρας, με εμφάνιση εμπνευσμένη από τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια που προβάλλεται μέσα σε ένα δοχείο. Ο χαρακτήρας μπορεί να συμμετέχει σε συζητήσεις, να συνδέεται με το δίκτυο του σπιτιού και να αυτοματοποιεί διάφορες δουλειές -μπορεί να ανοίγει και να κλείνει τα φώτα, να δίνει εντολή στις έξυπνες αυτόματες ηλεκτρικές σκούπες να καθαρίσουν το σπίτι, μπορεί να τσεκάρει, αν έχετε έξυπνο ψυγείο ποια τρόφιμα τελειώνουν κλπ…

Η εταιρεία αναφέρει ακόμα ότι η εικονική βοηθός είναι ο πρώτος χαρακτήρας με ξεχωριστή προσωπικότητα, δύο φωνές, χόμπι, και προσωπικές …προτιμήσεις! Δηλαδή υπάρχουν πράγματα που της αρέσουν και άλλα που δεν της αρέσουν. Η αλληλεπίδραση μαζί της γίνεται μέσω φωνής, και κάμερα στο πάνω μέρος του σωληνοειδούς δοχείου βοηθά ώστε η Azuma να κοιτά πάντα προς την κατεύθυνση του χρήστη- ο οποίος, όταν λείπει από το σπίτι, μπορεί να επικοινωνεί μαζί της μέσω εφαρμογής Android ή iOS, ώστε να της δίνει οδηγίες.

Για την ώρα η Azuma Hikari βρίσκεται υπό …κατασκευή, αλλά αναμένεται σε έναν περίπου χρόνο από σήμερα να βρίσκεται στο εμπόριο προς πώληση. Θα μιλά -όπως είναι αναμενόμενο- Ιαπωνικά, αλλά ήδη ετοιμάζεται και η αγγλόφωνη εκδοχή της. Όσο για το κόστος αγοράς της, αυτό αναμένεται να είναι γύρω στα 2.600 δολάρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter