Η Barcelona τάσσεται έμμεσα υπέρ του δημοψηφίσματος

Η Barcelona τάσσεται έμμεσα υπέρ του δημοψηφίσματος

Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος FC Barcelona εξέδωσε ανακοινωθέν με το οποίο καταδικάζει την επιχείρηση της ισπανικήςΕθνοφυλακής κατά της καταλανικής κυβέρνησης και ιδίως τις συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της τοπικής Τζενεραλιτάτ, σήμερα το πρωΐ.

Η δημοφιλής ομάδα αφήνει να εννοηθεί πως υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας για το δικαίωμά της να αποφασίζει για το μέλλον της αυτόνομης περιοχής. «Η Barça παραμένει πιστή στην ιστορική δέσμευση της υπεράσπισης της χώρας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας έκφρασης και του δημοψηφίσματος», τονίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου.

«Η Barça καταδικάζει κάθε πράξη που μπορεί να εμποδίσει το δικαίωμα του αποφασίζειν και την ελευθερία έκφρασης», τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

Η καταλανική ομάδα με την ανακοίνωσή της εκφράζει την στήριξή της στα πρόσωπα, τις οντότητες και τους θεσμούς «που εργάζονται για να εγγυηθούν αυτά τα δικαιώματα», εξηγεί η διοίκησή της στην ανακοίνωση, κάνοντας σαφές πως η ομάδα θα υποστηρίξει τη γνώμη της «πλειοψηφίας των Καταλανών» και τονίζει πως ο τρόπος έκφρασης αυτός ήταν πάντοτε «κόσμιος, ειρηνικός και παραδειγματικός».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter