Η Bayer απέλυσε τη μεγαλύτερη εταιρεία λόμπινγκ στις Βρυξέλλες μετά το σκάνδαλο με το φακέλωμα της Monsanto

Η Bayer απέλυσε τη μεγαλύτερη εταιρεία λόμπινγκ στις Βρυξέλλες μετά το σκάνδαλο με το φακέλωμα της Monsanto

Η εταιρεία Bayer, ιδιοκτήτης της Monsanto από το 2018, απέλυσε την μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων λόμπι Fleishman-Hillard στις Βρυξέλλες μετά το νέο μέγα σκάνδαλο με την προώθηση της γλυφοσάτης που έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πιθανώς καρκινογόνος ουσία.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις γαλλικών ΜΜΕ, η εταιρεία συμβούλων λόμπυ FleishmanHillard είχε φακελώσει περίπου 200 πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιστήμονες και ΜΚΟ που εξέφραζαν ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto.

Τα αρχεία του φακελώματος δεν περιελάμβαναν μόνο τις απόψεις τους για τη γλυφοσάτη, αλλά και προσωπικές πληροφορίες όπως τα χόμπι, καθώς και προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνων.

Οι λομπίστες της Fleishman-Hillard, όπως επισημαίνει το Παρατηρητήριο για την Ευρώπη των Πολυεθνικών «που κρατούσαν λεπτομερή προσωπικά αρχεία για τους επικριτές της Monsanto είναι, ίσως, μόνο η κορυφή του παγόβουνου: οι εταιρείες πληρώνουν τεράστια ποσά στους εκπροσώπους ομάδων ειδικών συμφερόντων για την προστασία των επιβλαβών προϊόντων. Το ξεδιπλωμένο σκάνδαλο κατασκοπείας υπογραμμίζει ότι οι σημερινοί κανονισμοί του λόμπι της ΕΕ είναι πολύ αδύναμοι για να αποθαρρύνουν την ανήθικη άσκηση πίεσης ».

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την Ευρώπη των Πολυεθνικών, τα στοιχεία από το μητρώο διαφάνειας των λόμπι της ΕΕ προκύπτει ότι η Fleishman-Hillard είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής συμβουλών σε λόμπι στις Βρυξέλλες με δηλωμένες δαπάνες λόμπι ύψους μέχρι 7 εκατομμυρίων ευρώ το 2018. Η επιχείρηση λόμπι, η οποία διαθέτει τουλάχιστον 59 ομάδες συμφερόντων με πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρεται ότι έλαβαν αμοιβές από 400.000 – € 499.999 ευρώ για εκπροσώπηση της Monsanto κατά το 2018.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter