H Bayer μιλάει στους Νέους στο “Startup Your Life” της AIESEC

H Bayer μιλάει στους Νέους στο “Startup Your Life” της AIESEC

Η Bayer Ελλάς, συμμετείχε ως βασικός ομιλητής στην εκδήλωση “Startup Your Life”, η οποία βασικό στόχο είχε να αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία που διαδραματίζει η ανάληψη ρίσκου στην επιτυχία κάθε νέου επιχειρηματία. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιά και ήταν πρωτοβουλία της AIESEC, η οποία μέχρι σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο μη κυβερνητικό οργανισμό φοιτητών παγκοσμίως.

Μέσα από τις τέσσερεις ενότητες που συνέθεσαν την εκδήλωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα για τα πιο βασικά στάδια που διανύει κανείς πριν γίνει επιχειρηματίας. Συγκεκριμένα, οι ενότητες αυτές αποτυπώθηκαν ως εξής:

  • Dreaming: πως έρχεται το η πρώτη σπίθα ενός entrepreneur

  • Building: το σθένος που χρειάζεται για να επιμείνεις στην ιδέα σου

  • Succeeding: πως τελικά φτάνεις τους στόχους και κάνεις το κάτι παραπάνω

  • Supporting: πως μπορούν να βοηθηθούν οι startuppers από άτομα με μεγαλύτερη εμπειρία – by Bayer

Στην κάθε ενότητα παρουσίασαν νέοι επιχειρηματίες που επέδειξαν τόλμη και δεν πτοήθηκαν από τις αποτυχίες, με αποτέλεσμα να καταφέρουν μέσα από την σκληρή δουλεία τους να πετύχουν.

Στην τελευταία ενότητα, η Bayer είχε την ευκαιρία να αναδείξει τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει για την εταιρεία η νεανική επιχειρηματικότητα, παρουσιάζοντας το εκτενές πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας που υλοποιεί. Κάθε ένα από τα 8 επιμέρους προγράμματα Ανοιχτής Καινοτομίας παρέχουν όχι μόνο οικονομική στήριξη αλλά και την τεχνογνωσία υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας, από διαφορετικά τμήματα. Σε αυτό το πνεύμα, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να στηρίζουμε τους νέους και να τους προσφέρουμε ουσιαστικές ευκαιρίες, ώστε να τολμούν και να διεκδικούν μια θέση στην επιχειρηματική αρένα.

Επιπλέον, σε συνέχεια της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας της Bayer Ελλάς με την AIESEC, η Bayer Ελλάς ανακοίνωσε τη δέσμευση της να στηρίξει με 5 υποτροφίες το πρόγραμμα Global Entrepreneur της AIESEC. Με αυτές τις υποτροφίες φιλοδοξεί να προσφέρει την ευκαιρία σε 5 νέους, κάτω των 30 ετών, να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό, προκειμένου να γεμίσουν την επαγγελματική τους φαρέτρα με εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα σε κάθε επαγγελματικό τους βήμα.

«Σε μια δύσκολη περίοδο για το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, οι νέοι δε λαμβάνουν την απαιτούμενη ενθάρρυνση να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Αντίθετα η περιρρέουσα ανησυχία για το μέλλον τείνει να τους αποτρέπει να αναλάβουν οποιοδήποτε ρίσκο. Κόντρα στο ευρύτερο πνεύμα των καιρών η AIESEC, μέσα από την εκδήλωση “Startup Your Life”, προσπάθησε να προσφέρει μια εναλλακτική και πιο αισιόδοξη οπτική στους νέους στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να τολμάμε και να μη μας τρομάζουν οι δυσκολίες, αν θέλουμε να πετύχουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποτελέσαμε κι εμείς μέρος αυτής της προσπάθειας, γιατί σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σε νέους επίδοξους επιχειρηματίες με όνειρα για το μέλλον και να τους δείξουμε πώς η Bayer στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές τους», δήλωσε η Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας στην Βayer Ελλάς.

Σχετικά με την AIESEC

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος νεανικός οργανισμός παγκοσμίως, με έδρα σε περισσότερες από 130 χώρες – και την Ελλάδα και με παρουσία σε 9 ελληνικά ΑΕΙ. Σταθερό όραμά της, από την ίδρυσή της το 1948, αποτελεί η προαγωγή της ειρήνης και της διαπολιτισμικής κατανόησης. Υπηρετώντας έμπρακτα αυτό το στόχο, παρέχει συνεχώς ευκαιρίες στα μέλη της ώστε να αναπτυχθούν ολοκληρωμένα και να επηρεάσουν θετικά την κοινωνία. Μέσω των προγραμμάτων εθελοντικής δράσης και διεθνούς πρακτικής άσκησης, τα μέλη της AIESEC μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν στις χώρες του δικτύου της, να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους και να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους, αναπτύσσοντας παράλληλα τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά. Στην Ελλάδα, η AIESEC έχει προσφέρει περισσότερες από 12.000 θέσεις πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις εκπαιδευτικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 18.000 νέους κι έχει αναπτύξει συνεργασίες με περισσότερους από 6.000 φορείς από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Bayer: Επιστήμη για μία Καλύτερη Ζωή

Η Bayer είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2016, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 99.600 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 34.9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,2 δις ενώ οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 4,4 δις. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.bayer.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter