Η Βενεζουέλα του… Μαδούρο στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και ο Μητσοτάκης αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό

Η Βενεζουέλα του… Μαδούρο στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και ο Μητσοτάκης αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό

Με ενθουσιασμό χαιρέτησε την είσοδο της Βενεζουέλας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, ο Νικολας Μαδούρο και χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ως «νίκη» καθώς είχε δεχτεί επικρίσεις πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων και την αντίθεση των ΗΠΑ.

«Νίκη στον ΟΗΕ! Με 105 ψήφους υπέρ, η Βενεζουέλα εισέρχεται στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ως ελεύθερη και κυρίαρχη χώρα. Θριάμβευσε πάνω από τις απειλές, η Μπολιβαριανή Διπλωματία της Ειρήνης και η ελεύθερη αυτοδιάθεση των λαών. Ζήτω η Πατρίδα!», έγραψε την χαρακτηριστικά στο Twitter o Μαδούρο.

Τις δύο θέσεις για την περίοδο 2020-2022 στο Συμβούλιο διεκδικούσαν η Βενεζουέλα, η Βραζιλία και η Κόστα Ρίκα, με τις δύο πρώτες να κερδίζουν τελικά τις περισσότερες ψήφους.

Ωστόσο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο έχει αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο με το που εκλέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από τη… σοφή παρότρυνση του συμβούλου του για τα θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσονα Πιπίνη, εκτίμησε ότι ο ΟΗΕ επέτρεψε «στη δικτατορία του Μαδούρο να κερδίσει μία θέση αίματος» στο συμβούλιο, ενώ είπε πως ο Οργανισμός «έχασε την αξιοπιστία του».

Τη δυσαρέσκειά τους δεν έκρυψαν και οι ΗΠΑ, αφού μέσω της Κέλι Κραφτ (σ.σ. πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ) χαρακτήρισαν την ένταξη της Βενεζουέλας «παράλογη» 

«Είναι απλώς παράλογο μια χώρα που παραβιάζει μαζικά τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως το πρώην καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα να έχει το δικαίωμα να διαδραματίσει ρόλο στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν θα το ανεχθώ και δεν πρέπει να το ανεχθεί ούτε ο ΟΗΕ», έγραψε στο twitter η Κραφτ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter