Η Βικτώρια Χίσλοπ μιλάει στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή μαζί με το Documento

Η Βικτώρια Χίσλοπ μιλάει στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή μαζί με το Documento

«Πολλοί μου είπαν να μη γράψω για τον Εμφύλιο και τη Μακρόνησο, αλλά δεν κάνω ό,τι μου λένε οι άλλοι» λέει μεταξύ άλλων η Αγγλίδα συγγραφέας Βικτώρια Χίσλοπ στην Έμυ Ντούρου με αφορμή την κυκλοφορία στα ελληνικά του νέου βιβλίου της «Όσοι αγαπιούνται».

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γίνεται φέτος 60 χρόνων και γιορτάζει ανάλογα. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης έχει όλες τις λεπτομέρειες.

«Ολη μου η ζωή είναι η μουσική και ο έρωτας με τις γυναίκες» λέει μεταξύ άλλων ο Λάκης Παπαδόπουλος στην Ηλέκτρα Ζαργάνη στη συνέντευξη που της έδωσε με αφορμή τη μουσική συνάντησή του με τον Γιάννη Ζουγανέλη, την Ελένη Δήμου, και τον Διονύση Τσακνή στην «Οδό Λυσίου».

Η Στεφανία Γουλιώτη και ο Αργύρης Ξάφης μιλούν στην Αφροδίτη Ερμίδη για τον Τόμας Μπέρνχαρντ και την τέχνη του ηθοποιού με αφορμή την παράσταση «Ρίττερ, Ντένε, Φος».

Ο Φίλιππος Ζαρφειάδης συνομιλεί με την Ηλέκτρα Ζαργάνη για τις δύο παραστάσεις που ανεβάζει («Οι Κούκλοι», «Οι Τσιγγάνοι») με υλικό ντοκουμέντα και άγνωστες μαρτυρίες των επιζώντων του ολοκαυτώματος των ομοφυλόφιλων ανδρών και των τσιγγάνων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Klangforum Wien Σβεν Χάρτμπεργκερ συζητά με τον Σπύρο Οικόπουλο για το νέο μοντέλο ανάμεσα στον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό, με αφορμή το πρότζεκτ «Hapiness machine» που γίνεται στη Στέγη.

Συναντήσαμε τον Μαμαντού από τη Σενεγάλη, ο οποίος τα τελευταία έξι χρόνια ράβει για τις Ελληνίδες ρούχα εμπνευσμένα από την πατρίδα του. Η Έμυ Ντούρου έχει το ρεπορτάζ.

Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Νίκος Θεοδοσίου γράφει για τις διώξεις που υπέστη η νεολαία από τις Αρχές και τον Τύπο, από την εμφάνιση του σινεμά στην Ελλάδα έως σήμερα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter