Η BMW ανακαλεί 1 εκατ. οχήματα δημοφιλών σειρών της (Video)

Η BMW ανακαλεί 1 εκατ. οχήματα δημοφιλών σειρών της (Video)

Σε ανάκληση περίπου 1 εκατομμυρίων αυτοκινήτων προχωρά η BMW, για δύο περιπτώσεις που ελλοχεύουν κινδύνους φωτιάς. H ανάκληση σε πρώτο στάδιο αφορά αυτοκίνητα της εταιρείας που διατέθηκαν στη Βόρεια Αμερική, ενώ είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθούν ανακλήσεις και σε άλλες χώρες.

Η ανάκληση αφορά 670.000 αυτοκίνητα χρονολογίας 2006-2011 στις ΗΠΑ της 3-Series, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην καλωδίωση στα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, που λόγω υπερθέρμανσης, υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά 740.000 οχήματα στις ΗΠΑ χρονολογίας 2007-2011, με πρόβλημα στον θερμαντήρα βαλβίδας, που μπορεί να προκαλέσει φωτιά σε σπάνιες περιπτώσεις. Η ανάκληση περιλαμβάνει τα μοντέλα 128i, 3-Series, 5-Series, X3, X5 και Z4.

Ο Michael Rebstock, εκπρόσωπος της BMW είπε ότι οι ανακλήσεις επικαλύπτονται και καλύπτουν περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα, σχεδόν όλα στις ΗΠΑ και περίπου 15.000 στον Καναδά. 

Στην ανάκληση που αφορά τη θέρμανση και τον κλιματισμό, η BMW έλαβε αρχικά έκθεση για ένα περιστατικό το 2008 που αφορούσε ζημιές που σχετίζονταν με τη αύξηση της θερμοκρασίας σε ένα sedan της 3-Series του 2006, χωρίς όμως να καθορίζει την αιτία. Η αυτοκινητοβιομηχανία συνέχισε να παρακολουθεί παρόμοια περιστατικά τα επόμενα χρόνια. Το 2011, η BMW βελτίωσε την ποιότητα της καλωδίωσης.

Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί μεταξύ του 2007 και του 2014, αλλά το 2015, η BMW ενημερώθηκε για τρία περιστατικά στα οποία υπήρχαν ισχυρισμοί για τραυματισμούς. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η BMW ενημερώθηκε για ένα άλλο περιστατικό που αφορούσε ένα όχημα της 3-Series του 2011.

Στην ανάκληση του θερμαντήρα βαλβίδων, η BMW έλαβε για πρώτη φορά μια έκθεση το 2009 για ένα περιστατικό σε μια X5 μοντέλο 2007. Έλαβε κι άλλες εκθέσεις, συνεχίζοντας να εξετάζει το πρόβλημα και να επιθεωρεί τα αλλοιωμένα μέρη, αλλά δεν είχε αναφορές για τραυματισμούς ή ατυχήματα που σχετίζονται με το θέμα.

https://www.youtube.com/watch?v=Y-qJkuyCkPw

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter