Η Βοσνία ανοίγει από την Δευτέρα τα σύνορα με τις γειτονικές της χώρες

Η Βοσνία ανοίγει από την Δευτέρα τα σύνορα με τις γειτονικές της χώρες

Η Βοσνία ανοίγει από την 1η Ιουνίου τα σύνορα της – που είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού – με τις γειτονικές της χώρες Κροατία, Μαυροβούνιο και Σερβία και θα άρει τους περιορισμούς για εμπορικές πτήσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζόραν Τεγκελτία.

Θα επιτραπούν επίσης επαγγελματικά ταξίδια από άλλες χώρες και επισκέψεις για ιατρικούς λόγους και κηδείες.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την επιδημιολογική κατάσταση και σταδιακά θα αρχίσουμε να ανοίγουμε εκ νέου τα σύνορα και για άλλες χώρες», δήλωσε ο Τεγκελτία σε συνέντευξη Τύπου μετά από κυβερνητική συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα των συνόρων θα γίνει χωρίς περιορισμούς.

Από τις τρεις γείτονες χώρες, μόνο η Σερβία έχει ανοίξει τα σύνορά της με τη Βοσνία ως τώρα. Η Κροατία επιτρέπει την είσοδο σε Βόσνιους υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ενώ το Μαυροβούνιο διατηρεί σε ισχύ την απαγόρευση εισόδου.

Η Βοσνία έχει καταγράψει συνολικά μέχρι σήμερα 2.462 κρούσματα και 153 θανάτους από την πνευμονική νόσο Covid-19.

Η εθνική κυβέρνηση τον Μάρτιο επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της πανδημίας, επιβάλλοντας lockdown στη χώρα αφού η Βοσνιακή-Κροατική Ομοσπονδία και η Σερβική Δημοκρατία εφάρμοσαν το ίδιο μέτρο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σερβική Δημοκρατία ήρε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιστρέφοντας νομοθετικές εξουσίες στο κοινοβούλιο από τον πρόεδρο της περιοχής.

Οι δύο περιοχές άνοιξαν εκ νέου τις περισσότερες επιχειρήσεις, καταστήματα και νηπιαγωγεία σε μια προσπάθεια να μειώσουν τον αντίκτυπο της νόσου στις εύθραυστες οικονομίες τους.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι η βοσνιακή οικονομία θα συρρικνωθεί κατά περίπου 5% φέτος λόγω της πανδημίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter