Η Βουλγαρία «απομονώνει» τον Ιβανόφ

Η Βουλγαρία «απομονώνει» τον Ιβανόφ

Σαφή απάντηση στον πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, έδωσε η βουλγαρική κυβέρνηση υποδεχόμενη τον πρόεδρο Ιβανόφ που βρίσκεται από σήμερα σε επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ, ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης αναφέρει ότι ακυρώνονται οι συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και την υπουργό Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα επειδή η βουλγαρική κυβέρνηση «δεν επιθυμεί να αναμιχθεί σε εσωτερικά γειτονικής χώρας».

«Η θέση μας είναι σαφής όπως και η θέση της διεθνούς κοινότητας. Σαφής είναι και η θέση του προέδρου της ΜΚ. Η βουλγαρική κυβέρνηση δεν βλέπει λόγους να την χρησιμοποιήσουν για εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις στα Σκόπια. Για την ανάπτυξη της γειτονικής μας χώρα είναι σημαντική η ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και αυτό δεν αμφισβητείται», γράφει η ανακοίνωση της βουλγαρικής Κυβέρνησης σύμφωνα με ΜΜΕ Σκοπίων.

Οι θέσεις του Γκιόργκι Ιβανόφ κατά τη συμφωνίας Αθήνας – Σκοπίων 

«Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι επιζήμια για τη «Μακεδονία» και αποτελεί μια προσωπική απόφαση και ευθύνη του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ και δεν θα την υπογράψω» ανέφερε σε διάγγελμά του μετά τη συμφωνία Ζάεφ – Τσίπρα.

«Η Ελλάδα κατάφερε να επιτύχει στο μέγιστο τα αιτήματά της, υποβαθμίζει τα κεκτημένα δικαιώματα στον ΟΗΕ και παραβιάζει τους όρκους των προγόνων μας. Παραβιάζει το δικαίωμα μας της αυτοδιάθεσης εδώ και 73 χρόνια και τα 27 χρόνια ανεξαρτησίας . Παραβιάζει αυτά που είναι ιερά για τη Δημοκρατία μας», είπε ο Ιβάνοφ.

Στο τέλος της ομιλίας του, επανέλαβε ότι δεν θα υποστηρίξει και δεν θα υπογράψει, ένα, όπως είπε, τόσο επιβλαβές κείμενο της συμφωνίας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Η απάντηση Ζάεφ στον Ιβανόφ: Φύγε από την πολιτική αντί να παρεμποδίζεις το μέλλον της χώρας

Μετά το διάγγελμα του Ιβάνοφ η κυβέρνηση με ανακοίνωση της αναφέρει «πως για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ιβάνοφ, αλλά οι πολίτες» και τον καλεί να απομονωθεί στην πολιτική σκηνή.

«Η κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της επειδή ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ στο διάγγελμά του απέτυχε να ξεπεράσει την αδυναμία του και να δει την προοπτική που ανοίγεται μπροστά στην χώρα με τη συμφωνία που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες και συμφωνήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει η κυβέρνηση και υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος Ιβάνοφ «δεν έχει κανένα αίσθημα ευθύνης και αναλαμβάνει πράξεις απαράδεκτης χειραγώγησης, κάτι που είναι επιζήμιο για τη χώρα και τους πολίτες και επενεργεί άμεσα κατά της ενίσχυσης της «μακεδονικής ταυτότητας».

Περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter