Η Βουλή άνοιξε το δρόμο για το γήπεδο της ΑΕΚ

Η Βουλή άνοιξε το δρόμο για το γήπεδο της ΑΕΚ

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία που ανάβει το πράσινο φως για την  έκδοση της άδειας και την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, της «Αγιάς Σοφιάς», παρακάμπτοντας το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας που έχει αντιρρήσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις κατασκευής του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου πολλαπλών χρήσεων.

Την επίμαχη ρύθμιση για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ ψήφισαν τα επτά από τα οκτώ κόμματα της Βουλής, πλην του ΚΚΕ, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας. Συγκεκριμένα, τα κόμματα που ψήφισαν υπέρ ήταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο στο οποίο συμπεριλήφθηκε η ρύθμιση για το γήπεδο της Ένωσης, ψηφίστηκε επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του και πλέον στην ΑΕΚ θα περιμένουν την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αμέσως μετά θα καταθέσουν φάκελο στο Υπουργείο Υποδομών (στο οποίο μετατέθηκαν από τον δήμο όλες οι αρμοδιότητες), με στόχο μέχρι τον Ιούνιο να έχει βγει η άδεια οικοδομής.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τεράστια ικανοποίηση στους ανθρώπους της ΑΕΚ. Η θέση της Ένωσης: «Σύσσωμος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος της χώρας αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος της ΑΕΚ και δικαίωσε τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για το μεγάλο όνειρο του κόσμου της ομάδας μας», έλεγαν οι άνθρωποι της Ένωσης, δηλώνοντας έτοιμοι από εδώ και πέρα να δρομολογήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες «μέχρι την τελική δικαίωση προκειμένου να μπουν τα θεμέλια στο μεγάλο έργο».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, είχε εκδώσει ανακοίνωση, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του δήμου, από την απόφαση της κυβέρνησης να τον παρακάμψει, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της κατασκευής του γηπέδου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter