Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της παραπομπής Τραμπ – Τα επόμενα βήματα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της παραπομπής Τραμπ – Τα επόμενα βήματα

Η ιστορία έγραψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος παραπέμφθηκε δύο φορές από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με στόχο την καθαίρεσή του.

Στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), η Βουλή των Αντιπροσώπων παραπέμπει τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία, με την κατηγορία της «υποκίνησης εξέγερσης», για τα όσα συνέβησαν στο Καπιτώλιο.

Συγκεκριμένα, «υπερ» ψήφισαν 232 βουλευτές, με 10 ψήφους εξ αυτών να προέρχονται από Ρεπουμπλικανούς, ενώ 197 τάχθηκαν κατά της παραπομπής του Τραμπ στη Γερουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θεωρείται δύσκολο, έως απίθανο τα δεδομένα να οδηγήσουν στην καθαίρεση του 74χρονου μεγιστάνα, καθώς σε μία εβδομάδα από σήμερα (20/1) θα λάβει χώρα η ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ (ο οποίος φέρεται να μην έχει αποφασίσει εάν θα ψηφίσει υπέρ ή κατά της παραπομπής Τραμπ), απέρριψε τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών για άμεση σύγκληση του Σώματος, ούτως ώστε να ξεκινήσει άμεσα η δίκη.

Αυτό σημαίνει πως η έναρξη της δίκης του Τραμπ δεν θα ξεκινήσει πριν από την αποχώρηση του 74χρονου από τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πιθανόν η έναρξη των διαδικασιών να λάβει χώρα το πρώτο διάστημα της προεδρίας Μπάιντεν, όταν και οι Δημοκρατικοί θα ελέγχουν την πλειοψηφία τoυ Σώματος.

Στην περίπτωση που ο Τραμπ καταδικαστεί για υποκίνηση στάσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γερουσία να του απαγορεύσει να διεκδικήσει ξανά οποιοδήποτε αξίωμα.

Οι δέκα Ρεπουμπλικανοί που ψήφισαν «υπέρ» της παραπομπής

Στη σημερινή ιστορική διαδικασία θα προστεθούν τα ονόματα δέκα Ρεπουμπλικανών βουλευτών οι οποίοι επέλεξαν να συνταχθούν με τους Δημοκρατικούς και να στείλουν τον Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη μέσω της ψήφου τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN οι βουλευτές που τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής Τραμπ είναι οι εξής:

  • Νταν Νιούχαουζ (Ουάσινγκτον)
  • Τζον Κάτκο (Νέα Υόρκη)
  • Χάιμε Χερέρα (Ουάσινγκτον)
  • Άνταμ Κίνζιγκερ (Ιλινόι)
  • Φρεντ Άπτον (Μίσιγκαν)
  • Λίζ Τσένι (Ουαϊόμινγκ)
  • Πίτερ Μέιγερ (Μίσιγκαν)
  • Άντονι Γκονζάλεζ (Οχάιο)
  • Τομ Ράις (Νότια Καρολίνα)
  • Ντέιβιντ Βαλαντάο (Καλιφόρνια)

Διαβάστε επίσης:

Πελόζι: «Ο Τραμπ συνιστά άμεσο κίνδυνο για τις ΗΠΑ, πρέπει να φύγει»

O Τραμπ καλεί τους υποστηρικτές του να… πουν «όχι» στη βία

Γεμάτο στρατιώτες το Καπιτώλιο (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter