Η Βρετανία αισιοδοξεί για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ

Ο κορυφαίος Βρετανός υπουργός που επιβλέπει τις συνομιλίες για το Brexit δήλωσε σήμερα πως είναι βέβαιος ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς υπάρχει σαφής διαφορά τόνου από το ευρωπαϊκό μπλοκ τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που επιτρέπει να σημειωθεί πρόοδος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου αλλά οι βασικοί όροι της συμμετοχής του σε αυτή συνεχίζουν να ισχύουν κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου έως τα τέλη του έτους, περίοδο κατά την οποία οι δύο πλευρές ευελπιστούν να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

«Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία, νομίζω ότι έχει υπάρξει μια καλοδεχούμενη αλλαγή τόνου τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Μάικλ Γκοουβ σε δημοσιογράφους στο Πορταντάουν στην Βόρεια Ιρλανδία.

«Οι οιωνοί είναι καλοί για μια συμφωνία. Τώρα φυσικά πρέπει να γίνουν κάποιες δύσκολες συνομιλίες», είπε ο Γκόουβ. «Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια επιτυχημένη έκβαση διαπραγματεύσεων».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.