Η Βρετανία επιβάλλει καραντίνα σε ταξιδιώτες από επτά ελληνικά νησιά

Η Βρετανία επιβάλλει καραντίνα σε ταξιδιώτες από επτά ελληνικά νησιά

Επτά ελληνικά νησιά προστίθενται στη λίστα από την οποία οι ταξιδιώτες πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα μόλις εισέρχονται στο βρετανικό έδαφος.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι λόγω της βελτιωμένης πρόσβασης σε δεδομένα, το υπουργείο μπορεί τώρα να αποφασίζει κανόνες για κάθε νησί χωριστά σε συνάρτηση με τα ποσοστά λοίμωξης από την Covid-19.

Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται σε βρετανικό έδαφος από την Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο από την Τετάρτη στις 03.00 ώρα Γκρίνουιτς (04.00 ώρα Βρετανίας, 06.00 ώρα Ελλάδας) θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών μόλις φθάνουν στη Βρετανία, δήλωσε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν ισχύει για την υπόλοιπη χώρα.

Η ανακοίνωση εκδίδεται στο πλαίσιο μιας νέας πιο «στοχευμένης» και «ανά περιφέρεια» πολιτικής που επιτρέπει την εφαρμογή διαφορετικών κανόνων για διάφορα νησιά εντός μιας χώρας.

«Για πρώτη φορά, έχουμε τα δεδομένα και την ικανότητα να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε ορισμένα νησιά από (τη λίστα των χωρών που τίθενται σε) καραντίνα, ανεξάρτητα από το ηπειρωτικό τους έδαφος, ενώ παράλληλα παρέχουμε τη μέγιστη προστασία στους Βρετανούς πολίτες», τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter