Η CIA κατηγορείται ότι έθαψε πληροφορίες σχετικά με την Covid-19

Η CIA κατηγορείται ότι έθαψε πληροφορίες σχετικά με την Covid-19

Aγωγή κατά της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) έγινε από το ίδρυμα Heritage Foundation που κατηγορεί την υπηρεσία ότι αποκρύπτει κρίσιμα αρχεία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του New York Post και του Daily Caller τα αρχεία αυτά φέρονται να δείχνουν χρηματισμό σε αναλυτές με σκοπό την υποβάθμιση της θεωρίας ότι η πανδημία COVID-19 προήλθε από διαρροή εργαστηρίου.

Η Daily Caller ανέφερε πρώτη αυτή την εξέλιξη την Τρίτη, αποκαλύπτοντας ένα αντίγραφο της καταγγελίας. Το Oversight Project του Heritage Foundation κατέθεσε την εν λόγω ομοσπονδιακή αγωγή στις 22 Δεκεμβρίου. Ο ισχυρισμός είναι ότι η CIA απέτυχε να συμμορφωθεί με αίτημα του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης (FOIA). Το αίτημα αυτό αφορούσε λεπτομέρειες σχετικά με αναλυτές στους οποίους υποτίθεται ότι προσφέρθηκαν οικονομικά κίνητρα για να αλλάξουν τη στάση τους σχετικά με την προέλευση του ιού.

Η αγωγή, η οποία κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, απαιτεί επείγουσα και μόνιμη εντολή προς τη CIA να επισπεύσει την αποδέσμευση των αρχείων που ζήτησε το Heritage. Το ίδρυμα ζητά τα αρχεία αυτά εντός 20 ημερών ή σε ημερομηνία που θα κριθεί κατάλληλη από το δικαστήριο.

Πληροφοριοδότης της CIA

Ο Kyle Brosnan, επικεφαλής σύμβουλος του Oversight Project, επέκρινε την κυβέρνηση Biden για έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά την προέλευση του COVID-19. Ο Brosnan υπογράμμισε σοβαρούς ισχυρισμούς από έναν πληροφοριοδότη της CIA, ο οποίος υποδηλώνει ότι η υπηρεσία δωροδοκούσε τους υπαλλήλους της για να παρεμποδίσει τις έρευνες σχετικά με την προέλευση του ιού. Η αγωγή αυτή αποτελεί μια προσπάθεια του Oversight Project να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ένας ανώτερος πράκτορας της CIA φέρεται να ενημέρωσε τον Σεπτέμβριο τους προέδρους επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με την υποτιθέμενη προσφορά πληρωμών της υπηρεσίας σε έξι αναλυτές. Στους εν λόγω αναλυτές είχε ανατεθεί το καθήκον να προσδιορίσουν την προέλευση του ιού SARS-CoV-2. Η προσφορά υποτίθεται ότι έγινε υπό τον όρο ότι θα υποστήριζαν τη θεωρία ότι ο ιός έχει φυσική προέλευση, από τα ζώα στον άνθρωπο.

Σε επιστολή με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της επιτροπής για την πανδημία Brad Wenstrup και ο πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής πληροφοριών Mike Turner – και οι δύο Ρεπουμπλικανοί- απευθύνθηκαν στον διευθυντή της CIA William Burns. Ζήτησαν έγγραφα και επικοινωνίες που σχετίζονται με αυτές τις υποτιθέμενες πληρωμές.

Η επιστολή των προέδρων των επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων προς τον Burns ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, έξι από τα επτά μέλη της ομάδας πίστευαν αρχικά ότι υπήρχαν αρκετές πληροφορίες και επιστημονικά στοιχεία για να εκτιμήσουν, με χαμηλή εμπιστοσύνη, ότι το COVID-19 προερχόταν από ένα εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter