Η CIA θέλει να στρατολογήσει Ρώσους κατασκόπους και δεν το κρύβει

Η CIA θέλει να στρατολογήσει Ρώσους κατασκόπους και δεν το κρύβει

Τακτικές ψυχολογικού πολέμου με στόχο να διευρύνει το δίκτυο πληροφοριοδοτών της εντός της ρωσικής ηγεσίας εισάγει στην διαμάχη με την Ρωσία για την Ουκρανία η CIA. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε η Αμερικανική Υπηρεσία καλεί συγκεκριμένα τους Ρώσους αξιωματούχος να πούνε την αλήθεια για ένα σύστημα που σύμφωνα με το βίντεο «είναι γεμάτο ψεύτες και συκοφάντες».

Η καμπάνια αυτή έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της υπηρεσίας Ουίλιαμ Μπερνς, πως η έντονη δυσαρέσκεια των Ρώσων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αποτελεί μια καταπληκτική ευκαιρία για την CIA καθώς δίνει ώθηση στις προσπάθειες στρατολόγησης κατασκόπων από την Ρωσία.

Το βίντεο που είναι στα ρωσικά έχει τίτλο: «Γιατί ήρθα σε επαφή με την CIA- για εμένα τον ίδιο» και σε αυτό υποτίθεται ότι μιλάει Ρώσος αξιωματούχος την ώρα που περπατάει στους χιονισμένους δρόμους μιας «ρωσικής» πόλης. Το μήνυμα της υπηρεσίας είναι οριακά χολιγουντιανής κοπής και το κείμενο που σπικάρει στα ρωσικά ο άγνωστος πρωταγωνιστής αναφέρει: «Έλεγα επίμονα σε όλους ότι είναι ανήθικο να διαστρεβλώνεις την αλήθεια στις εκθέσεις, αλλά αυτοί που ανέβηκαν στην ιεραρχία είναι εκείνοι που έκαναν αυτό ακριβώς. Παλιότερα πίστευα ότι η αλήθεια είχε κάποια αξία. Οι γύρω σου μπορεί να μην θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Αλλά εμείς θέλουμε. Η ακεραιότητα ανταμείβεται». Ο αξιωματούχος τα λέει αυτά ενώ εισέρχεται σε ρωσικό κυβερνητικό κτίριο και δείχνει το πάσο του ενώ στο πλάνο εμφανίζει το εθνόσημο της Ρωσίας, τον δικέφαλο αετό, στη συνέχεια αναφέρονται λεπτομερώς οι τρόποι που μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή με την CIA, η έδρα της οποίας είναι στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια.

Η προσπάθεια της CIA για στρατολόγηση Ρώσων κατασκόπων, παρά τις εκτιμήσεις του Μπερνς, είναι μάλλον μια ομολογία πως τα δίκτυα πρακτόρων της υπηρεσίας στην Ρωσία έχουν αποδυναμωθεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter