Η Cisco απαντά για τα προσωπικά δεδομένα: «Δεν τα μοιραζόμαστε με τρίτους»

Η Cisco απαντά για τα προσωπικά δεδομένα: «Δεν τα μοιραζόμαστε με τρίτους»

Στην παραδοχή πως πράγματι συλλέγει προσωπικά δεδομένα προχωράει η εταιρεία Cisco μετά τη δημοσίευση της σύμβασης που έχει συνάψει με το υπουργείο Παιδείας στην οποία προκύπτει πως η εταιρεία θα λάβει και γενικά θα κάνει ό,τι θέλει (από τα να τα αναλύσει μέχρι και να τα πουλήσει) τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατ. πολιτών.

«Εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα πολιτών θα αποτελούν το “άυλο κεφάλαιο” της κερδοσκοπίας εταιριών με dealers τους Υπουργούς του κ. Μητσοτάκη» κατήγγειλαν νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία σημειώνοντας ότι η κυρία Κεραμέως, έχει αναγκαστεί μέχρι στιγμής να τροποποιήσει τέσσερις φορές την αρχική σύμβαση, προσπαθώντας να «κρύψει» το τεράστιο θέμα διαρροής δεδομένων προς την εταιρία.

Στις παραπάνω επισημάνσεις η εταιρεία στην απάντησή της παραδέχεται εμμέσως ότι συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών ωστόσο όπως λέει δεν τα μοιράζεται με οποιονδήποτε τρόπο σε τρίτα μέρη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «στην Cisco (Webex) δεσμευόμαστε για το σεβασμό του απόρρητου των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μας, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων της ΕΕ. Δεν χρησιμοποιούμε για εμπορικούς σκοπούς και δεν μοιραζόμαστε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μας σε τρίτα μέρη και δεν διεξάγουμε δραστηριότητες δημιουργίας προφίλ με τα δεδομένα αυτά».

Προσθέτει επίσης ότι «οποιαδήποτε υποστήριξη ή τεχνικά δεδομένα που συλλέγονται, όπως περιγράφεται στη βασική συμφωνία προστασίας δεδομένων, διαγράφονται και χρησιμοποιούνται μόνο για την παροχή υπηρεσιών στους χρήστες μας. Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί το Cisco Webex για τη διεξαγωγή της διαδικτυακής εκπαίδευσης για χιλιάδες μαθητές. Οποιεσδήποτε πληροφορίες από έναν χρήστη που συμμετέχει στην υπηρεσία Webex χρησιμοποιούνται, συλλέγονται και αποθηκεύονται, σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων της ΕΕ και τα Διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (ISO 27001, ISO27017, ISO27018, ISO27701 συμπεριλαμβανομένων των SOC 2 Type II, SOC 3 and C5) και ασφαλώς δεν χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία προφίλ ή την κοινή χρήση των δεδομένων των χρηστών με οποιονδήποτε τρίτο μέρος. Επιπλέον, το Cisco Webex υποστηρίζει την κορυφαία στην αγορά κρυπτογράφηση end-to-end, παρέχοντας στους χρήστες μας και στα δεδομένα τους, την πλέον σύγχρονη αρχιτεκτονική ασφάλειας».

Με βάση την ανάλυση του site, η εταιρεία κατέχει μεταδεδομένα με μεγάλη σημασία καθώς μπορεί όποιος τα κατέχει να προσδιορίζει συμπεριφορές και προτιμήσεις,

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter