H Coca-Cola Τρία Έψιλον αναδείχθηκε Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα για το 2020

H Coca-Cola Τρία Έψιλον αναδείχθηκε Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα για το 2020
Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Top Employers Institute, η Coca-Cola Τρία Έψιλον βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες της χώρας.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναγνωρίζεται ως Κορυφαίος Εργοδότης για το 2020 από το παγκόσμιο Ινστιτούτο, ”Top Employers Institute”, ξεχωρίζοντας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, ενδυναμώνει και εξελίσσει όλους τους εργαζόμενους. Η διάκριση αυτή εναρμονίζεται απόλυτα με τη στρατηγική της εταιρείας που τοποθετεί τους ανθρώπους της στο επίκεντρο και έρχεται ως επιβράβευση για τις άριστες πρακτικές και πρωτοβουλίες που εφαρμόζει.

Η Σοφία Κάντα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε με αφορμή την βράβευση: «Είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και μια εταιρεία που θέλει διαρκώς να πρωτοπορεί, να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις και να μπορεί να παρέχει σήμερα, το εργασιακό περιβάλλον του αύριο. Χτίζουμε μια κουλτούρα εμπιστοσύνης, αποδοχής, καινοτομίας και ανοιχτού διαλόγου, επενδύουμε διαρκώς στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας και παρέχουμε ένα περιβάλλον όπου ο καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του και να απολαμβάνει πραγματικά αυτό που κάνει!»

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον πιστεύει στους ανθρώπους και θέτει την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους ως βασική προτεραιότητα. Υλοποιεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική ταχείας εξέλιξης και ανάπτυξης των ταλέντων, με στοχευμένα και μακροχρόνια πλάνα καριέρας, εμπλοκή σε σημαντικά project του οργανισμού, καθοδήγηση από στελέχη καθώς και προγράμματα ταχείας ανάπτυξης για προετοιμασία σε μελλοντικούς ρόλους. Το 85% των ρόλων ευθύνης καλύπτονται εσωτερικά, μέσω προαγωγών, και περίπου 15 στελέχη κάθε χρόνο αναλαμβάνουν ρόλους στον Όμιλο Coca-Cola CBC και άλλες χώρες που δραστηριοποιείται. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εξίσου σημαντικός για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, ως κορυφαία εταιρεία καταναλωτικών αγαθών που θέλει να πρωτοπορεί, γι’ αυτό και αναζητά διαρκώς τρόπους να δώσει στους ανθρώπους της νέες δεξιότητες (reskilling) και νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα ανταγωνιστικό πακέτο αμοιβών και παροχών που ξεπερνούν το μέσο όρο της αγοράς.

Μεγάλη έμφαση δίνεται και στην ευημερία των ανθρώπων, την αναγνώρισή τους και την εξασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Το ευέλικτο κυλιόμενο ωράριο, η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι, οι Παρασκευές με μειωμένο ωράριο, οι επιπλέον ημέρες προαιρετικής γονικής άδειας σε νέες μητέρες και νέους πατέρες, οι δράσεις εθελοντισμού, τα Family Days και τα engagement days είναι κάποιες από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Coca-Cola Τρία Έψιλον για να παρέχει στους ανθρώπους της, τις δραστηριότητες, αλλά και τον χρόνο που χρειάζονται για να κάνουν όλα όσα αγαπούν.

Επιπλέον, με τη γενιά Υ να βρίσκεται στην καρδιά της Coca-Cola Τρία Έψιλον, αποτελώντας το 40% των εργαζομένων της αλλά και τη βάση του καταναλωτικού της κοινού, η εταιρεία επενδύει στρατηγικά στους νέους. Μέσα από καινοτόμα προγράμματα και πρωτοβουλίες τους δίνει ευκαιρίες να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους και να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα τους. Ανάμεσά τους το Youth Empowered, που έχει ήδη ενδυναμώσει με προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες περισσότερους από 15.000 νέους, αλλά και το RISE Management Trainees, που φέτος γιορτάζει 30 χρόνια υλοποίησης, και παρέχει σε νέους, ταλαντούχους απόφοιτους την ευκαιρία να ξεκινήσουν στην εταιρεία την επαγγελματική τους πορεία και να εξελιχθούν σε ηγετικές θέσεις της εταιρείας.

Τέλος, η CocaCola Τρία Έψιλον δίνει μεγάλη έμφαση στην εξασφάλιση ενός δίκαιου και χωρίς διακρίσεις περιβάλλοντος, χτίζοντας συμπεριφορές που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και ενδυναμώνουν τους ανθρώπους της να είναι ο εαυτός τους, διασφαλίζοντας πως οι ατομικές πεποιθήσεις δεν επηρεάζουν την κρίση και τη λήψη αποφάσεων. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που διαρκώς λαμβάνει προς αυτή την κατεύθυνση πρόσφατα υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.

Ως ανεξάρτητη εταιρεία πιστοποίησης, το Top Employers Institute αξιολογεί τους συμμετέχοντες μέσω μίας παγκόσμιας έρευνας καλών πρακτικών σε επίπεδο Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού των εταιρειών. Η έρευνα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων που καλύπτουν πρακτικές ανάπτυξης ανθρώπων σε θέματα όπως στρατηγική και απόκτηση ταλέντων, σχεδιασμός εργατικού δυναμικού, εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων και της ηγεσίας, διαχείριση απόδοσης, καριέρας & διαδοχής, παροχές, εσωτερική κουλτούρα κ.α.

Η τελετή της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 13.02.2020, από το Ινστιτούτο “Top Employers” στο Άμστερνταμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter