Η Δανία ανοίγει τα σύνορα με βεβαίωση αλλά… όχι για όλους

Η Δανία ανοίγει τα σύνορα με βεβαίωση αλλά… όχι για όλους

Η Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανοίγει, στις 15 Ιουνίου, τα σύνορά της για τους πολίτες της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, μεταθέτοντας για το τέλος του καλοκαιριού την είσοδο στο έδαφός της των υπηκόων άλλων χωρών της ΕΕ και της Βρετανίας.

«Υπολογίζουμε το άνοιγμα για άλλες χώρες του χώρου Σένγκεν και της Βρετανίας στο τέλος του καλοκαιριού», είπε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Για την είσοδο στη Δανία, οι τουρίστες από τη Γερμανία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία θα πρέπει να παρουσιάζουν μια βεβαίωση διαμονής ή το έγγραφο της κράτησης σε ξενοδοχείο ή κάμπινγκ για τουλάχιστον 6 συνεχόμενες νύχτες.

Ωστόσο, δεν θα επιτρέπεται η διανυκτέρευση στην Κοπεγχάγη για τους τουρίστες, που θα μπορούν να την επισκεφθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, προειδοποιούν οι αρχές.

Το εν λόγω μέτρο ελήφθη για να «διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα ο ρυθμός» μετάδοσης του ιού, εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ Χέκερουπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Θέλουμε να αποφύγουμε μια ευρεία μόλυνση», υπογράμμισε.

Διαγνωστικά τεστ θα προτείνονται στους τουρίστες κατά την είσοδό τους στη Δανία και στις περιοχές, όπου θα παραθερίζουν.

Το 2019, οι Γερμανοί αντιπροσώπευαν σχεδόν το 60% του συνόλου των ξένων επισκεπτών, σε σχέση με τη διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία, και οι Νορβηγοί, πολλοί εκ των οποίων διαθέτουν εξοχικά στη Δανία, το 8%.

Από τη 15η Ιουνίου, οι Δανοί θα μπορούν να μεταβαίνουν στη Νορβηγία, την Ισλανδία και τη Γερμανία, ενώ τα μη απαραίτητα ταξίδια σε άλλες χώρες δεν συστήνονται.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter