Η Δανία κλείνει τμήμα των συνόρων της λόγω της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού

Η Δανία κλείνει τμήμα των συνόρων της λόγω της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού

Η Δανία κλείνει από τα μεσάνυχτα πολλές μικρές συνοριακές διελεύσεις με τη Γερμανία λόγω της εξάπλωσης της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στην πόλη Φλένσμπουργκ. Αυστηρότεροι γίνονται και οι έλεγχοι στις υπόλοιπες.

Λόγω της επιδεινούμενης λοιμωξιολογικής κατάστασης στην πόλη της βόρειας Γερμανίας Φλενσμπουργκ, η δανέζικη κυβέρνηση αποφάσισε να εντείνει τους ελέγχους στα γερμανο-δανέζικα σύνορα, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Κοπεγχάγη.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι η δανέζικη αστυνομία θα κλείσει συνολικά 13 συνοριακές διαβάσεις απόψε τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, σημαντικές συνοριακές διαβάσεις θα παραμείνουν ανοιχτές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Δανίας διευκρίνισε όμως ότι «οι έλεγχοι εκεί θα γίνουν πολύ πιο εντατικοί. Τα μέτρα ισχύουν προσωρινά με σκοπό την αποσαφήνιση της κατάστασης νοτίως των συνόρων».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Δανίας Νικ Χέκερουπ δήλωσε ότι «οι συνοριακοί έλεγχοι είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο για την αποφυγή δημιουργίας νέων αλυσίδων μόλυνσης στη χώρα».

Σύμφωνα με τη δήμαρχο του Φλένσμπουργκ Σιμόνε Λάνγκε, στην πόλη της «καταγράφονται κρούσματα σχεδόν μόνο του παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού B.1.1.7 που εμφανίστηκε αρχικά στην Μ. Βρετανία. Τις τελευταίες ημέρες, έχουν εντοπιστεί 80 τέτοιες περιπτώσεις», είπε η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολτικός.

Λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη της θα επιβληθούν στους κατοίκους του Φλένσμπουργκ περιορισμοί νυχτερινής εξόδου για μία εβδομάδα από αύριο Σάββατο. Επιπλέον, απαγορεύονται προς το παρόν και οι ιδιωτικές συναντήσεις.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter