Η ΔΕΗ «δείχνει τα δόντια της» στους ανταγωνιστές

Η ΔΕΗ «δείχνει τα δόντια της» στους ανταγωνιστές

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας ΛΑΓΗΕ, το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο του 2016 διαμορφώθηκε σε 89,8%, αυξημένο κατά 117 μονάδες βάσης (1,17%) σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2016.

Σε ότι αφορά τους ιδιώτες παραγωγούς, η εταιρεία Protergia του ομίλου Μυτιληναίου ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 2,7% ή μικρότερο κατά 30 μονάδες βάσης (0,30%) σε σχέση με το μερίδιο αγοράς του Νοεμβρίου. Η Ηρων του ομίλου ΓΕΚ-Τέρνα έρχεται στην τρίτη θέση (ή στη δεύτερη ανάμεσα στους ιδιώτες) με μερίδιο αγοράς 2,4% ή 58 μονάδες βάσης μικρότερο σε σχέση με το μερίδιο αγοράς του Νοεμβρίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Elpedison κοινοπραξία των εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια-Edison-ΕΛΛΑΚΤΩΡ ισοφάρισε το μερίδιο αγοράς της ΗΡΩΝ με 2,4% αφού έχασε μόνο δύο μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο.

Από την αρχή του 2016, η Protergia κέρδισε 1,7% μερίδιο αγοράς έναντι 0,8% της Ηρων και 1% της Elpedison. Ωστόσο δεν πέτυχε τον στόχο της διοίκησης για μερίδιο αγοράς 3% στο τέλος του 2016 αφού η ΔΕΗ με τις προσφορές της κατάφερε να βάλει φρένο στην απώλεια μεριδίου αγοράς.

Η ΔΕΗ κατά τη διάρκεια του 2016 έχασε μερίδιο αγορά 4,8% ενώ κέρδισε 1,8% τους τελευταίους δύο μήνες. Σε κάθε περίπτωση το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ θα πρέπει να μειωθεί (έχει αναλάβει δέσμευση) στο 51% μέχρι το 2019.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter