Η ΔΕΗ «δείχνει τα δόντια της» στους ανταγωνιστές

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας ΛΑΓΗΕ, το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο του 2016 διαμορφώθηκε σε 89,8%, αυξημένο κατά 117 μονάδες βάσης (1,17%) σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2016.

Σε ότι αφορά τους ιδιώτες παραγωγούς, η εταιρεία Protergia του ομίλου Μυτιληναίου ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 2,7% ή μικρότερο κατά 30 μονάδες βάσης (0,30%) σε σχέση με το μερίδιο αγοράς του Νοεμβρίου. Η Ηρων του ομίλου ΓΕΚ-Τέρνα έρχεται στην τρίτη θέση (ή στη δεύτερη ανάμεσα στους ιδιώτες) με μερίδιο αγοράς 2,4% ή 58 μονάδες βάσης μικρότερο σε σχέση με το μερίδιο αγοράς του Νοεμβρίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Elpedison κοινοπραξία των εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια-Edison-ΕΛΛΑΚΤΩΡ ισοφάρισε το μερίδιο αγοράς της ΗΡΩΝ με 2,4% αφού έχασε μόνο δύο μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο.

Από την αρχή του 2016, η Protergia κέρδισε 1,7% μερίδιο αγοράς έναντι 0,8% της Ηρων και 1% της Elpedison. Ωστόσο δεν πέτυχε τον στόχο της διοίκησης για μερίδιο αγοράς 3% στο τέλος του 2016 αφού η ΔΕΗ με τις προσφορές της κατάφερε να βάλει φρένο στην απώλεια μεριδίου αγοράς.

Η ΔΕΗ κατά τη διάρκεια του 2016 έχασε μερίδιο αγορά 4,8% ενώ κέρδισε 1,8% τους τελευταίους δύο μήνες. Σε κάθε περίπτωση το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ θα πρέπει να μειωθεί (έχει αναλάβει δέσμευση) στο 51% μέχρι το 2019.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.