Η ΔΕΗ διαψεύδει τη ΓΕΝΟΠ, ότι θα εργαστεί μόνο το προσωπικό ασφαλείας

Η ΔΕΗ διαψεύδει τη ΓΕΝΟΠ, ότι θα εργαστεί μόνο το προσωπικό ασφαλείας

Διαψεύδει η ΔΕΗ την αποψινή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με την οποία από αύριο οι εταιρείες του ομίλου θα λειτουργούν μόνο με το προσωπικό ασφαλείας.

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατη πηγή της διοίκησης, δεν έχει αποφασισθεί η εφαρμογή τέτοιου μέτρου. Η ίδια πηγή τονίζει ότι στα μέτρα που λαμβάνονται περιλαμβάνεται η ενίσχυση της τηλεργασίας (όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο ΔΕΔΔΗΕ), όχι όμως ο περιορισμός των εργαζομένων στο προσωπικό ασφαλείας.

Τηλεργασία στον ΔΕΔΔΗΕ

Την επέκταση της τηλεργασίας σε μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων του ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, με νέα εσωτερική οδηγία που ισχύει από σήμερα, στο πλαίσιο της εφαρμογής μέτρων για την προστασία της Δημόσιας υγείας.

“Ο ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται σε αυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα, αξιολογώντας καθημερινά την εξέλιξη του θέματος του ιού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, προσαρμόζοντας και επικαιροποιώντας το πλάνο ενεργειών του, με κύριο γνώμονα την προστασία των εργαζομένων του, την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση όλης της χώρας καθώς και την ασφαλή εξυπηρέτηση όλων των πελατών του” αναφέρει ο Διαχειριστής και προσθέτει:

“Στο πλαίσιο αυτό, περιορίστηκαν οι μετακινήσεις των εργαζομένων στις άκρως απαραίτητες, ενθαρρύνοντας εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας, προωθήθηκε η τηλεργασία με άμεση εφαρμογή στις ευπαθείς ομάδες και σταδιακή επέκταση σε μεγάλο μέρος του προσωπικού, υιοθετήθηκαν αυστηρά μέτρα καθαριότητας, απολύμανσης και φύλαξης όλων των εγκαταστάσεων καθώς και οχημάτων πανελλαδικά, ενώ το σύνολο του προσωπικού εφοδιάστηκε με υλικά πρόληψης και προστασίας.

Σε ότι αφορά στην προστασία των πελατών του, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού στα υποκαταστήματά του, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ήδη αναβαθμίσει την τηλεφωνική του εξυπηρέτηση καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει, παράλληλα με τις υφιστάμενες υπηρεσίες που παρέχονται ηλεκτρονικά, όπως για παράδειγμα η δήλωση βλαβών μέσα από τον ιστότοπό του (www.deddie.gr).

Ταυτόχρονα με την ενσωμάτωση στην καθημερινή του λειτουργία όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας υγείας, ο ΔΕΔΔΗΕ εκπόνησε και έθεσε σε άμεση εφαρμογή Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας, το οποίο διασφαλίζει τη συνέχιση των εργασιών του σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ανωτέρας βίας, με κεντρικό άξονα την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των κρίσιμων υποδομών που διαχειρίζεται.

Οι ομάδες διαχείρισης κρίσεων που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιχειρησιακής Συνέχειας, είναι πλήρως προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν όλα τα επιχειρησιακά και λειτουργικά προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν από την εξάπλωση του ιού, εξασφαλίζοντας την ομαλή ηλεκτροδότηση όλης της χώρας και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του κοινού”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter