Η ΔΕΗ επιβραβεύεται!

"Βασικός άξονας των δράσεων της ΔΕΗ είναι ο άνθρωπος, η κοινωνία, διότι ΔΕΗ και κοινωνική υπευθυνότητα είναι δύο έννοιες αλληλένδετες. Στο σταθερό αυτό πλαίσιο εγγράφεται η συμμετοχή της Επιχείρησης στην εκστρατεία ενημέρωσης, σε εθνικό επίπεδο, για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις", υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωσης της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων του υπουργείου Υγείας και με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, ύστερα από πρόταση του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «Σκυτάλη», πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 η αποστολή 7.500.000 ενημερωτικών δελτίων, που σχεδίασε η ΔΕΗ, μαζί με τους έντυπους λογαριασμούς της Επιχείρησης. Υπογραμμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΗ αξιοποίησε το δίκτυο επικοινωνίας της για κοινωνικούς σκοπούς. Το μήνυμα «Δωρεά Οργάνων: μια συζήτηση που πρέπει να γίνει» έφθασε ηχηρά σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Για τη δράση αυτή η ΔΕΗ τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο του διαγωνισμού Health & Safety Awards 2019, στην κατηγορία «Κουλτούρα Υγείας & Ασφάλειας», σε ειδική τελετή στις 27 Μαρτίου 2019 – μια σημαντική αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς της.

Παράλληλα, η ανακοίνωση σημειώνει: "Με δεδομένο, δυστυχώς, ότι η χώρα μας είναι ουραγός στη δωρεά οργάνων στην παγκόσμια κατάταξη, η ΔΕΗ συνέβαλε με τους αρμόδιους φορείς στην προσπάθεια πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας ως προς το ζωτικό αυτό θέμα που αφορά εν τέλει όλους μας. Ένας και μόνο δότης μπορεί να σώσει έως επτά συνανθρώπους μας, που βλέπουν τις ελπίδες για ζωή να λιγοστεύουν".

"Αυτήν την ελπίδα, αυτό ακριβώς το μήνυμα ζωής η ΔΕΗ συνεχίζει να στηρίζει σταθερά –και με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της– επιβεβαιώνοντας την κοινωνική της μέριμνα αλλά και στοχεύοντας στις καρδιές όλων μας!", καταλήγει η εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.