Η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες στη Χαλυβουργική – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους

Η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες στη Χαλυβουργική – Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους

Κατέβασε τελικά χθες το βράδυ ο ΑΔΜΗΕ, μετά από εντολή της τους διακόπτες από το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα εξαιτίας των δυσθεώρητων οφειλών ύψους 31 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον δε, ότι στο τέλος του μήνα εκπνέει και η παράταση που έχει δοθεί αντίστοιχα για την εξεύρεση λύσης και προς την Λάρκο, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο οφειλέτη της ΔΕΗ με χρέη περίπου 285 εκ. ευρώ. Το ΥΠΕΝ προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στην υπογραφή νέας σύμβασης με την Λάρκο, προτείνοντας μέτρα εξορθολογισμού του κόστους ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξεκινήσει η αποπληρωμή των παλιών χρεών, που θεωρείται ένα εξαιρετικά δύσκολο όσο και αβέβαιο εγχείρημα.

Τα μεσάνυχτα ο διαχειριστής του συστήματος (ΑΔΜΗΕ) τράβηξε την πρίζα της Χαλυβουργικής, αφήνοντας μετέωρους περίπου 170 εργαζόμενους παραμονές Χριστουγέννων. Σε συνέντευξή του ωστόσο σε Κυριακάτικη εφημερίδα ο ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής κ. Κ. Αγγελόπουλος δήλωσε ωστόσο ότι συγκεντρώνει χρήματα για την καταβολή των μισθών του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου και του Δώρου των Χριστουγέννων. Επίσης, ο ίδιος στην συνέντευξή του εξήρε τις ναυτιλιακές του δραστηριότητες και πως συμφωνεί με την άποψη ότι η Ελληνική αγορά «αντέχει» μία μόνο χαλυβουργία» εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Χθες ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Εμ. Παναγιωτάκης είπε ότι θα η Επιχείρηση θα διεκδικήσει νομικά τις οφειλές, εκτός όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές εάν μέσα στις επόμενες μέρες η Χαλυβουργική, εξοφλήσει ένα ικανοποιητικό μέρος των οφειλών και ρυθμίσει το υπόλοιπο των χρεών. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνει νέο συμβόλαιο και τότε η ιστορική μονάδα θα μπορεί να συνδεθεί ξανά στο ρεύμα και να λειτουργήσει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter