Η ΔΕΗ στηρίζει την Eλληνική Oμοσπονδία Kαλαθοσφαίρισης

Η ΔΕΗ στηρίζει την Eλληνική Oμοσπονδία Kαλαθοσφαίρισης

Η ΔΕΗ ενώνει δυνάμεις με την ΕΟΚ για την ανάπτυξη του μπάσκετ 3×3 στην Ελλάδα και δίνει ενέργεια στη νέα γενιά.

Την ανάπτυξη του μπάσκετ 3×3 στην Ελλάδα στηρίζει η ΔΕΗ συμπράττοντας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και θέτοντας από κοινού νέους στόχους που αποβλέπουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος και τη διάδοσή του, ειδικά στη νέα γενιά, σε όλη την Ελλάδα. 

Το μπάσκετ 3×3 που βρέθηκε «από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες», καθώς, από το «μονό» στο γηπεδάκι της γειτονιάς, το 2021 γιγαντώθηκε σε  Ολυμπιακό άθλημα στο Τόκυο, έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, με πλούσια μπασκετική παράδοση και επιτυχίες.

Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο ΟΑΚΑ, αναλύθηκαν το όραμα, οι δράσεις και τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν, με στόχο να εδραιωθεί το 3×3 στη συνείδηση των φίλων του αθλήματος αλλά και να εξαπλωθεί στο ευρύ ελληνικό κοινό. 

Όπως ανακοινώθηκε, οι πρωτοβουλίες της ΔΕΗ και της ΕΟΚ περιλαμβάνουν προγράμματα για παιδιά, εκδηλώσεις σε πόλεις της περιφέρειας και αγώνες με έπαθλο τη συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά. Συγκεκριμένα:

3×3 Schools powered by ΔΕΗ

Το πρόγραμμα απευθύνεται στη μαθητική κοινότητα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ, που είναι σε εξέλιξη, πραγματοποιείται σε 20 διαφορετικούς δήμους της χώρας. Οι μαθητές βγαίνουν από τα σχολεία τους και παίζουν όλοι μαζί 3×3 στα γήπεδα της πόλης τους, εκπαιδευόμενοι βιωματικά στο άθλημα και παράλληλα στα οφέλη του αθλητισμού. Ήδη 900 παιδιά, ηλικίας από 11 έως 15 από τα σχολεία της Μεγαλόπολης, της Καρδίτσας, των Γιαννιτσών και της Καστοριάς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΕΗ και συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Επόμενες πόλεις που θα φιλοξενήσουν το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ εντός του Μαΐου είναι η Πτολεμαΐδα, η Λαμία, η Αλεξανδρούπολη, το Αλιβέρι, η Ελευσίνα και η Κοζάνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter