Η ΔΕΗ ξεκινά τη διαδικασία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ

Η ΔΕΗ ξεκινά τη διαδικασία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ

Την εκκίνηση της διαδικασίας για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 750 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Σύμφωνα με την επιχείρηση, οι νέες μετοχές προτείνεται να διατεθούν με δημόσια προσφορά στην Ελλάδα και ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές εκτός Ελλάδας.

Η άντληση των κεφαλαίων θα γίνει με τη διαδικασία βιβλίου προσφορών για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των εκδοθησομένων μετοχών, με σκοπό τη χρηματοδότηση του επικαιροποιημένου Στρατηγικού της Σχεδίου.

Η οριστική έγκριση θα δοθεί από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που προγραμματίζεται για τις 19 Οκτωβρίου ενώ σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών και έχουν προκύψει ενδείξεις για σημαντικό ενδιαφέρον συμμετοχής στην αύξηση.

Σημειώνεται πως έως σήμερα το Δημόσιο κατείχε το 51% της επιχείρησης και παραμένει ανοικτό αν η κυβέρνηση επιλέξει να διατηρήσει αυτό το ποσοστό.

Σημειώνεται συγκεκριμένα:

«Η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου προτείνεται να γίνει με αποκλεισμό του δικαιώματος προτίμησης, εντούτοις προτείνεται να δύναται να ισχύσει ένας μηχανισμός κατά προτεραιότητα κατανομής για τη διάθεση των Νέων Μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους της Εταιρείας που θα συμμετάσχουν στη Συνδυασμένη Προσφορά». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter