Η Δεξιά φλερτάρει για ακόμα μια φορά με την ανωμαλία

Η Δεξιά φλερτάρει για ακόμα μια φορά με την ανωμαλία

Ραγδαίες οι εξελίξεις σχετικά με την απομάκρυνση των Πολάκη-Τζανακόπουλου από τη συνέχεια των συνεδριάσεων της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και το σκάνδαλο Novartis.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας απέστειλε δύο επιστολές στην αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τις οποίες του ζητεί να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές.

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συνεργασία μέρους του ΚΙΝΑΛ επιμένει στην μέχρι σήμερα πολιτική του, υποκύπτοντας στη σαμαρική και ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του και δεν κάνει βήμα πίσω.

Και αυτό παρά τις συνετές φωνές που ακούστηκαν, όπως του Χάρη Καστανίδη, που ζητούσαν να αντιμετωπιστεί η δύσκολη αυτή υπόθεση, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής στην πρώτη του επιστολή, με ήπιους τρόπους και συνταγματικές διαδικασίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντησή του στις επιστολές Τασούλα, κατηγορεί τον Πρόεδρο της Βουλής ότι ευθυγραμμίζεται με τις παράνομες πράξεις της πλειοψηφίας της Επιτροπής και δεν υπολογίζει τις θεσμικές αλλά και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του, καθώς στην επιστολή του αναφέρει ρητά ότι η επιτροπή μπορεί να λειτουργήσει και με λιγότερα μέλη.

Η κυβερνητική πλειοψηφία συνεπικουρούμενη από τους αδιάλλακτους του ΚΙΝΑΛ τραβούν το σχοινί στα άκρα. Οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Αλλά φαίνεται ότι για τη Δεξιά, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να προστατεύσει τους φίλους του πρωθυπουργού και τα στελέχη της που ενέχονται στο σκάνδαλο.

Η δημοκρατική παράταξη όμως δεν συγχωρεί παρεκκλίσεις από τη συνταγματική νομιμότητα και οι μετέχοντες στο εν εξελίξει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα είναι σίγουρο ότι θα δρέψουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter