Η Δεξιά κτυπάει την ελληνική κοινωνία

Η Δεξιά κτυπάει την ελληνική κοινωνία

Τα γεγονότα τα οποία διημείφθησαν το σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα, φέρνουν στη μνήμη των μεγαλύτερων σε ηλικία σκηνές από την περίοδο της δικτατορίας και στους ακόμα μεγαλύτερους σκηνές από τις μεταπολεμικές δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Την εισβολή αστυνομικών σε κινηματογράφους δεν την είχε ζήσει κανένας μετά τη μεταπολίτευση. Ακόμα και στην ελληνική επαρχία τα φαινόμενα αυτά είχαν αρχίσει να φθίνουν πριν το 1974. Πολύ περισσότερο στην Αθήνα.

Ήρθε όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εν έτει 2019, να μας τις θυμίσει. Όλο αυτό το σκηνικό, ένοπλοι αστυνομικοί να σταματούν την προβολή της ταινίας «Τζόκερ» σε δύο κινηματογράφους, να κάνουν έλεγχο ταυτοτήτων και οδηγούν τα παιδιά των κάτω των 18 ετών στα αστυνομικά τμήματα γιατί έβλεπαν ακατάλληλη ταινία δεν περιποιεί τιμή για την Ελληνική Δημοκρατία.

Μια Δημοκρατία η οποία δίνει το δικαίωμα στους εφήβους των 17 χρονών να ψηφίζουν και να επιλέγουν κυβέρνηση αλλά δεν τους επιτρέπει να βλέπουν ακατάλληλες ταινίες, όταν στο διαδίκτυο που τόσο καλά το γνωρίζουν μπορούν να βρουν απείρως βιαιότερες και όχι μόνο ταινίες.

Και όλα αυτά την ώρα που δικηγόρος επισκέπτεται αστυνομικό τμήμα και οι ένστολοι φύλακες της τάξης του περνούν χειροπέδες γιατί παρενέβη όταν έγινε μάρτυρας υβριστικής και βίαιης συμπεριφοράς αστυνομικών απέναντι σε κοπέλα με ψυχολογικά προβλήματα.

Διακτίνιση σε άλλες μαύρες εποχές που πολλοί ελπίζανε ότι δεν θα τις ξαναζούσαν. Αλλά η Δεξιά δεν ξεχνά το παρελθόν της. Και πως να το ξεχάσει όταν ο Αδωνης Γεωργιάδης και ο Βορίδης είναι από τους πιό στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και ο ανεκδιήγητος εκ του ΠΑΣΟΚ ορμώμενος, υπουργός Προστασίας, ο θεός να την κάνει, του Πολίτη; Δηλώνει εφθαρσώς ότι θα πάει με τον 15χρονο υιό του να δει το «Τζόκερ». Δηλαδή οι υφιστάμενοί του το σαββατοκύριακο υπερέβαλαν εαυτόν; Θα πρέπει να προκαλέσει ΕΔΕ; Μας κοροϊδεύει; Τι τέλος πάντων κάνει αυτός ο άνθρωπος που είναι επικεφαλής της ασφάλειας των πολιτών;

Να μην πάμε και στο περί του Πολιτισμού υπουργείο. Χθες το βράδυ ηλεκτρονική σελίδα ημερήσιας εφημερίδας αποκάλυψε ότι είχε εκδοθεί από την 1η Οκτωβρίου από το εν λόγω ίδρυμα σύσταση προς τους κινηματογράφους που θα πρόβαλαν το «Τζόκερ» να μην επιτρέψουν να μπουν στις αίθουσές τους νεαρά άτομα κάτω των 18 ετών.

Αν είναι αυτό αλήθεια τότε η κατάσταση έχει ξεφύγει. Η Δεξιά του Μητσοτάκη, του Γεωργιάδη και του Βορίδη δεν ορρωδεί πλέον μπροστά σε τίποτα όσο μαύρο και αν είναι. Ότι κάνει ο Ορμπαν στην Ουγγαρία είναι πταίσμα μπροστά σε αυτό που μας επιφυλάσσουν. Το μόνο που μένει στους νοήμονες πολίτες αλλά και στους πολιτικούς όλων των παρατάξεων είναι να αντιμετωπίσουν άμεσα αυτή τη λαίλαπα. Γιατί επεκτείνεται με τρομακτικές ταχύτητες. Μπροστά μας υπάρχουν οι μετανάστες, οι άνεργοι και άλλες μειοψηφίες!!!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter