Η «δεξιά» της ΝΔ «βγάζει τ’ άπλυτα» των αρίστων του Μητσοτάκη στη φόρα!

Η «δεξιά» της ΝΔ «βγάζει τ’ άπλυτα» των αρίστων του Μητσοτάκη στη φόρα!

Δεν φαίνεται πως προτίμησαν μια ημερήσια εκεχειρία, ανήμερα των Θεοφανείων οι «δεξιοί» (ακροδεξιοί) της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το περιβάλλον του.

Παρά τον ανασχηματισμό με ακροδεξιό πρόσημο, μέσω της σελίδας antinews.gr συνεχίζουν να ασκούν σκληρή κριτική και αυτή τη φορά όχι απλά στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά στους υπουργούς του «βγάζοντας στη φόρα» τα πεπραγμένα τους, πάντα σύμφωνα με το δικό τους ρεπορτάζ και τις πληροφορίες.

Όπως φαίνεται δεν έχουν πεισθεί καθόλου για την αριστεία που ευαγγελίζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλο το άρθρο: 

Όπως δημοσιεύθηκε στο antinews.gr

Είναι η… «οικονόμ(ι)α» ηλίθιε!

Το προεκλογικό σύνθημα του Μπιλ Κλίντον ( It’s the economy stupid) εμπνεύσεως του επικοινωνιολόγου James Carville ελαφρά παραφρασμένο σε ελληνική μετάφραση δίνει ένα άλλο στίγμα του χθεσινού ανασχηματισμού.

Γιατί εκτός από τις πολιτικές αναλύσεις που είναι εκ των πραγμάτων υποκειμενικές υπάρχει και η… αμείλικτη ειδησεογραφία.

Το είχε πει ο Χάρολντ Μακμίλαν όταν έγινε πρωθυπουργός στην Μεγάλη Βρετανία αμέσως μετά την κρίση του Σουέζ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι τον ανησυχεί περισσότερο: «Events, dear boy, events…»

Όταν, λοιπόν, αυτά τα «γεγονότα» (events) είναι το εξώδικο με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που έστειλε παραμονές του ανασχηματισμού πολύ γνωστός δικηγόρος στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) τότε ο ανασχηματισμός είναι όντως … Event!

Ο Κωστής Χατζηδάκης (που επόπτευε τον ΕΟΑΝ) έφυγε από το υπουργείο Περιβάλλοντος ύστερα από μπαράζ δημοσιευμάτων από τις αρχές Νοεμβρίου σε γνωστό φιλοκυβερνητικό site που τον εμφανίζει ως dealer μπλε κάδων ανακύκλωσης μαζί με τον γραμματέα διαχείρισης αποβλήτων Μανόλη Γραφάκο.

Η είδηση για το εξώδικο και την εγκληματική οργάνωση αναρτήθηκε στο φιλοκυβερνητικό site… 18 ώρες (και 2 λεπτά!) πριν από τον ανασχηματισμό (είχε δημοσιευτεί στην ομώνυμη εφημερίδα μια ημέρα νωρίτερα) και ο γνωστός δικηγόρος αναφερόμενος στην εγκληματική οργάνωση (όπως την χαρακτηρίζει) του ΕΟΑΝ (που εποπτευόταν μέχρι τότε από τον Κωστή Χατζηδάκη) λέει ότι «τα μέλη της φτάνουν πολύ ψηλά και όταν αποκαλυφθούν θα γίνει πολιτικός, δημοσιογραφικός, αυτοδιοικητικός και επιχειρηματικός σεισμός πρώτου μεγέθους».

Ο ίδιος δικηγόρος μιλώντας πάντοτε στο ίδιο φιλοκυβερνητικό site προαναγγέλλει συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον ρόλο στην συγκεκριμένη υπόθεση και της εταιρίας δημοσίων σχέσεων Lobbying V+O της οποία εταίρος είναι ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, αδελφός του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Σε 18 ώρες (και 2 λεπτά!) μετά την ανάρτηση ο Κωστής Χατζηδάκης μετακινήθηκε στο υπουργείο Εργασίας όπου οι εκκρεμείς συντάξεις τον απειλούν με δυσβάσταχτο προσωπικό πολιτικό κόστος αν δεν έχει ισχυρή μηντιακή προστασία η οποία πάντως στα φάλτσα των εμβολιασμών δεν τον κάλυψε επαρκώς.

Βεβαίως η τοποθέτηση του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας στέλνει και μήνυμα «ρεαλισμού» προς τους συνταξιούχους ως προς το τι μπορούν να προσδοκούν ως αύξηση στα εισοδήματά τους.

Στην αντίπερα όχθη των μπλε κάδων της ανακύκλωσης βρίσκεται ο Τάκης Θεοδωρικάκος που έφυγε από το υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από μακρά και συστηματική εκστρατεία της οποίας είχε ηγηθεί προσωπικά υπερ των αντι-μπλε κλάδων ανακύκλωσης, εγκαινιάζοντας τα λεγόμενα «σπιτάκια» ανακύκλωσης σε ορισμένες περιπτώσεις μαζί με τον… αμερικανό πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ.

Η εισπήδηση του υπουργείου Εσωτερικών στις αρμοδιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος έγινε γιατί η ανακύκλωση είναι κυρίως υπόθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά η εταιρία την οποία προωθούσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν μπορούσε να εγκρίνει το σχετικό επιχειρησιακό σχέδιό της από τον ΕΟΑΝ τον οποίο επόπτευε (μέχρι που πήγε στο υπουργείο Εργασίας) ο Κωστής Χατζηδάκης.

Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδιζε τον υπουργό Εσωτερικών να προωθεί επικοινωνιακά τα «σπιτάκια», να τα εγκαθιστά πιλοτικά σε δήμους, να οργανώνει συνεντεύξεις Τύπου με τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται (την επόμενη ημέρα) το υπουργείο Εσωτερικών και να ρίχνει ένα μπουκάλι στο «σπιτάκι» που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Και μετά ήρθε ο… ανασχηματισμός του Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος φεύγοντας αντί για τον πρωθυπουργό ευχαρίστησε τον «υπέροχο απλό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας» (σήμερα κάπως το άλλαξε) ξεχνώντας ότι αυτόν τον «υπέροχο απλό κόσμο» τον γνώρισε μετά που γνώρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2016, δηλαδή μάλλον λίγο αργά.

Το αν θα εκλεγεί βουλευτής στον Νότιο τομέα της Β’ Αθηνών εξαρτάται (για όσους γνωρίζουν τι γίνεται στις εκλογικές περιφέρειες) αποκλειστικά από την στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί μόνος του αυτόν τον «υπέροχο απλό κόσμο» δεν τον ξέρει ενώ ο «υπέροχος απλός κόσμος» τον γνώρισε ως υπουργό (που τώρα δεν είναι).

Η «διαδρομή του χρήματος» είναι λοιπόν και αυτός ένας τρόπος για την ερμηνεία μιας από τις βασικές αλλαγές στην κυβέρνηση που έγιναν με τον ανασχηματισμό.

Στην ουσία πρόκειται για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος (των φορολογουμένων) που δεν σημαίνει αναγκαστικά και την ad hoc κατάχρηση του συγκεκριμένου δημοσίου χρήματος.

Αλλά επειδή «τα λεφτά γεννούν λεφτά» η διαχείριση αυτή του δημόσιου χρήματος μπορεί να επιφέρει οικονομικά ή και πολιτικά οφέλη τα οποία σχετίζονται με την διαχρονικά αμαρτωλή ανακύκλωση στην Ελλάδα (γι’ αυτό, άλλωστε, είμαστε και οι τελευταίοι στην Ευρώπη μετά την Μάλτα).

Εκτός, όμως, από την «διαδρομή του χρήματος» υπάρχει και η «διαδρομή του πρωθυπουργού» όπως αυτός συστηματικά την σχεδιάζει για την επόμενη θητεία του.

Για όσους τον γνωρίζουν ο ανασχηματισμός είναι (τηρουμένων των αναλογιών) μια ανάλογη αφετηρία σαν αυτή του 2015 όταν ο ίδιος προεξοφλούσε την ήττα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα τον οδηγούσε, κατά τους σχεδιασμούς του, στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόλυτη μηντιακή κυριαρχία του επιτρέπει να αναλαμβάνει προσωπικά το πολιτικό κόστος για την παραμονή αποτυχημένων υπουργών (πχ. Μενδώνη, Κεραμέως, Θεοχάρης) οι οποίοι διατηρούνται στην υπουργική ζωή με τον αναπνευστήρα που ο ίδιος τους προσφέρει.

Πέρα από την αυταρέσκεια που αυτός ο αναπνευστήρας προσφέρει σε κάθε ηγέτη (για να είμαστε δίκαιοι) ανταποκρίνεται και στην εμμονική ψυχοσύνθεση του πρωθυπουργού (το ότι έτσι έχει όλους τους αποτυχημένους υπουργούς απόλυτα ελεγχόμενους αυτό συμβαίνει ούτως ή άλλως).

Αξίζουν, τέλος, να αναφερθούν κάποιες ενδεικτικές περιπτώσεις του ανασχηματισμού από τις οποίες εξάγονται συμπεράσματα, αυθαίρετα είναι αλήθεια, αλλά στο μέλλον μπορεί και να επιβεβαιωθούν.

Ο Άγγελος Συρίγος εμφανιζόταν ως βουλευτής και ως καθηγητής καθημερινά στα κανάλια με θέσεις σε εθνικά θέματα που δεν υπηρετούσαν τυφλά την κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική (όπως οι Καιρίδης, Χατζηβασιλείου).

Το γεγονός ότι του δόθηκε η θέση ενός… αφανούς υφυπουργού (ποιος ήξερε τον Βασίλη Διγαλάκη στην θέση του οποίου πήγε) προοιωνίζει και την εξαφάνισή του από την τηλεόραση γιατί ο υφυπουργός Παιδείας δεν μπορεί να μιλάει για τα ελληνοτουρκικά.

Το γεγονός ότι έλαβε το τηλεφώνημα της υφυπουργοποίησης όταν ήταν στον αέρα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ είναι σημαδιακό για το νέο μηντιακό (μάλλον ερημικό) τοπίο που τον περιμένει πέρα από το τι θα γίνει με την Νίκη Κεραμέως.

Η αποπομπή Κουμουτσάκου προοιωνίζει την δύσκολη τύχη που τον περιμένει στον Βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών.

Επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να αντικαταστήσει τόσο τον ίδιο όσο και άλλους «ανεπιθύμητους» με «δικούς» του οι οποίοι έχοντας κάνει «μαγιά» στις εκλογές του 2019 και με την ψηφολεκτική δύναμη που τους δίνουν οι στοχευμένες θέσεις που πήραν στον κρατικό μηχανισμό μπορούν να τους εκτοπίσουν με την βοήθεια μηχανισμών του πολιτικού (πρώην βουλευτικού) γραφείου του πρωθυπουργού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter