Η «δεξιά της ΝΔ» προειδοποιεί τον Μητσοτάκη: Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο

Η «δεξιά της ΝΔ» προειδοποιεί τον Μητσοτάκη: Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο

Τη δύσκολη θέση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και την εικόνα της στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζει νέο άρθρο της ιστοσελίδας antinews.gr που εκφράζει τη δεξιά (ακροδεξιά) πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνει πως μετά τη χαοτική κατάσταση κατά την κακοκαιρία Ελπίδα που παρουσίασε ο κρατικός μηχανισμός, ακόμα και τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πραγματικότητα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες.

Σημειώνουν πως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να κρύψουν την πραγματικότητα αδυνατούν και τα ίδια να κάνουν το μαύρο άσπρο και να σφυρίζουν αδιάφορα, προσποιούμενα ότι δεν συνέβη τίποτα.

Σημειώνουν παράλληλα πως τα ίδια μέσα κρούουν τον κώδωνα κινδύνου προς την κυβέρνηση, ότι τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο…

Διαβάστε το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στο antinews.gr:

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ: Καμπανάκια κινδύνου προς Μαξίμου. Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο

 

Αν και τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ευρισκόμενα σε εμφανή αμηχανία εξαιτίας του φιάσκο του χιονιά, προσπαθούν να στρέψουν την κριτική τους σε όλους τους άλλους, εκτός από την ηγεσία της κυβέρνησης, άπαντα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στο μέγαρο Μαξίμου

Παρ’ ότι σε εμφανή αμηχανία, τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης, η απόλυτη πλειοψηφία των μεγάλων ΜΜΕ, με αφορμή το κυβερνητικό φιάσκο του χιονιά, κρούουν ηχηρά καμπανάκια κινδύνου προς το μέγαρο Μαξίμου.

Αν και καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να εξωραΐσουν την -θλιβερή- πραγματικότητα με την αποτυχημένη διαχείριση της χιονόπτωσης, των εγκλωβισμών, των διακοπών ρεύματος, κ.λ.π., και να επιρρίψουν τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, κρατικούς φορείς και «αρμόδια» κυβερνητικά στελέχη, καθώς και σε ιδιώτες, εκτός από την ηγεσία της κυβέρνησης και την ανύπαρκτη Πολιτική Προστασία, αδυνατούν και τα ίδια να κάνουν το μαύρο άσπρο και να σφυρίζουν αδιάφορα, προσποιούμενα ότι δεν συνέβη τίποτα.

Ακόμα και η «ναυαρχίδα» του εκδοτικού συγκροτήματος Μαρινάκη, «το Βήμα», παραδέχεται ευθέως ότι επρόκειτο για «φιάσκο».

Μέχρι και το γνωστό για τις φιλοκυβερνητικές κορώνες του, «Πρώτο Θέμα», κάνει λόγο για «απελπισία».

Εξαφανίστηκαν οι υπουργοί

Την απογοητευτική εικόνα της κυβέρνησης, με τους υπουργούς ουσιαστικά να πηδάνε από το καράβι στη δύσκολη φάση που περνούσε η κυβέρνηση, παρουσίασε η εφημερίδα «τα Νέα», επίσης του συγκροτήματος Μαρινάκη.

Βέβαια, μέσα από τις παραπολιτικές στήλες της, η εφημερίδα μάλλον επέλεξε να… επιπλήξει τα «ποντίκια» που σπεύδουν να πηδήξουν από το πλοίο, όταν αυτό βουλιάζει. Ωστόσο, αντικατοπτρίζει την κατάσταση που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Στα δάκτυλα του ενός χεριού, γράφει η εφημερίδα, μετρήθηκαν όσοι υπουργοί βγήκαν για να στηρίξουν δημόσια την κυβέρνηση. Κάτι που μάλλον αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα, όχι μόνο για τους υπουργούς, αλλά και για ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ανεξαρτήτως εάν καταψηφίζουν την πρόταση μομφής.

«Η κυβέρνηση -γράφουν τα Νέα- βρέθηκε αναμφισβήτητα σε πολύ δύσκολη θέση μετά το χάος που άφησε πίσω της η χιονόπτωση της Δευτέρας. Σε αυτή τη συγκυρία -πολλοί λένε τη δυσκολότερη έως τώρα καθώς λειτούργησε σωρευτικά- οι περισσότεροι υπουργοί εξαφανίστηκαν. Όχι όλοι όμως. Ήταν κάποιοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, που έδωσαν τη δύσκολη μάχη στα μέσα ενημέρωσης, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον πρόεδρο που σημείωσε στο μπλοκάκι του ποιοι ήταν αυτοί που βγήκαν να υποστηρίξουν στα δύσκολα και ποιοι αυτοί που κρύφτηκαν».

Οι δημοσκοπήσεις

Εύστοχα παρουσιάζει αρθρογράφος της -επίσης φιλοκυβερνητικής- «Καθημερινής» την κατάσταση. «Τις απελπιστικές επιπτώσεις της «Ελπίδα» -γράφει- τις υπέστησαν χιλιάδες άνθρωποι. Γι’ αυτό και ακόμα και τα φιλοκυβερνητικότερα Μέσα αναγκάστηκαν να ξεχάσουν προσώρας τους ύμνους. Από βδομάδα πάλι. Με τον καινούργιο μήνα θα παρουσιάσουν νέες δημοσκοπήσεις».

Βέβαια, έπεσε έξω λίγο, διότι κάποιοι, ως όλα δείχνουν, δεν έχουν τον Θεό τους. Εν μέσω του θεαματικού κυβερνητικού φιάσκο, παρουσιάστηκε δημοσκόπηση μιας άκρως αμφιλεγόμενης εταιρείας, η οποία έδειχνε ότι όλα είναι… ρόδινα για την κυβέρνηση. Άραγε, έχει κανείς στοιχειώδη επαφή με την κοινωνία, πιάνει τον παλμό της, ή νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανόητους που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους;

Με εντολή Μητσοτάκη

Όπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, δεν έλειψαν και στην προκειμένη οι χαριτωμενιές και οι ύμνοι για τον… μεγάλο τιμονιέρη. Ως ήταν αναμενόμενο, γράφτηκε ότι με εντολή Μητσοτάκη στις Ένοπλες Δυνάμεις απεγκλωβίστηκαν οι άνθρωποι από την Αττική οδό.

Γράφτηκε, λοιπόν, ότι «το μεσημέρι της Δευτέρας περί τη 1.30 και αφού είχαν εγκλωβιστεί στην Αττική οδό ήδη περί τις 3.000 αυτοκίνητα, το γραφείο του υπουργού Άμυνας έλαβε αίτημα για την αποστολή σε σημεία που θα υποδειχθούν εν συνεχεία εκχιονιστικά μηχανήματα.

Στις 6.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός επικοινωνεί με τον υπουργό Άμυνας και του ζητάει τη συνδρομή του Στρατού στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των πολιτών.

Ακολουθούν διαβουλεύσεις μεταξύ υπουργείου Άμυνας και υπουργείων Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη.

Τελικά, τα πρώτα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού να φτάσουν στις παρυφές του όγκου των εγκλωβισμένων περί τις 11-11.30 το βράδυ».

Τώρα, πως είναι δυνατόν να δίδεται, κατά τα δημοσιεύματα, εντολή από τον πρωθυπουργό στις ΕΔ με καθυστέρηση έξι ωρών από τη στιγμή που είχε γίνει μπάχαλο η Αττική οδός, και να παρουσιάζεται ως επιτυχία του Κ.Μητσοτάκη, αυτό ας το απαντήσουν οι προπαγανδιστικοί φωστήρες της κυβέρνησης και τα φερέφωνά τους.

Είναι κατανοητές, βέβαια, οι φιλότιμες προσπάθειες να βγει εκτός του κάδρου των ευθυνών ο επικεφαλής της κυβέρνησης, και να φιλοτεχνηθεί η εικόνα ότι, χωρίς αυτόν, δεν θα είχε λυθεί το πρόβλημα. Ωστόσο, εύλογα προκύπτουν τα εξής ερωτηματικά:

Μετά από έξι ώρες από τότε που εκδηλώθηκε το πρόβλημα, το αντελήφθη το μέγαρο Μαξίμου;

Οι συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη δεν το είχαν δει, ούτε και τον είχαν ειδοποιήσει στο μεταξύ;

Και, εν πάση περιπτώσει, δουλειά του πρωθυπουργού είναι να κάνει τον «τροχονόμο» και τον «πυροσβέστη» και να ρυθμίζει τα των απεγκλωβισμών;

Η Πολιτική Προστασία, η καθ’ ύλην αρμόδια δηλαδή, τι έκανε όλες αυτές τις ώρες;

Όλα αυτά, αντί να περιποιούν τιμή στον πρωθυπουργό, όπως επιδιώκουν τα σχετικά δημοσιεύματα, αντίθετα έρχονται να επιβεβαιώσουν την πλήρη κατάρρευση του «επιτελικού» κράτους τη μοιραία, περασμένη Δευτέρα.

Αιχμές για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Εκτός των άλλων, οι σχετικές «αγιογραφίες» για τον Κ.Μητσοτάκη, αποτελούν αιχμές για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι οποίες, σε τελική ανάλυση, δεν είναι τα «παιδιά για όλες τις δουλειές», αφού άλλη είναι η αποστολή τους.

Πάντως, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σήμερα στη Βουλή είπε ότι οι ΕΔ «κινητοποιήθηκαν όταν τους δόθηκε η σχετική οδηγία και εντολή. Εξετέλεσαν την εντολή που τους δόθηκε, ακόμα και αν αυτή δεν περιλαμβάνεται στα γνωστά σχέδια έκτακτης ανάγκης, του Δευκαλίωνος, κι όλα αυτά. Δεν υπάρχει καμία εντολή στις ΕΔ να διαπράττουν απεγκλωβισμούς για παράδειγμα. Άλλοι κάνουν τους απεγκλωβισμούς. Συνεργάστηκαν με τους αρμόδιους φορείς, Αστυνομία, Πυροσβεστική, λοιπούς φορείς».

Ενδιαφέρον, πάντως, έχει και η ομιλία του τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, σήμερα στη Βουλή, ο οποίος έκανε λόγο για «λίγους Ευέλπιδες και λίγους φαντάρους, όσοι βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα» τη Δευτέρα, και έμειναν, μάλιστα, εκεί «επί πέντε μέρες. Πού ήταν η Πολιτική Προστασία, η Αττική οδός, η Περιφέρεια, οι άλλες δυνάμεις; Γιατί έπρεπε να παραμείνουν επί πέντε μέρες αυτοί οι άνθρωποι, κατάκοποι;».

Επίσης, διερωτήθη εάν «ισχύει ότι μεγάλο, κεντρικό πολεμικό αεροδρόμιο, όπως και ελικοδρόμιο, αποκλείστηκαν για πολλές, πολλές ώρες; Το νοσοκομείο της αεροπορίας αποκλείστηκε, επίσης, για πολλές ώρες; Και κάτι που είναι και λίγο για να γελάς και να κλαις: Ισχύει ότι μέσα από το υπουργείο ήρθε η ειδοποίηση στους ανθρώπους αυτούς, στους φαντάρους, τους Ευέλπιδες κ.λπ. να παρατήσουν το έργο τους την Τρίτη το πρωί και να πάνε στην έξοδο «10» (σ.σ. της Αττικής οδού), που ήταν τα τηλεοπτικά συνεργεία;».

Οι εγκλωβισμένοι της Μεσογείων

Ενδιαφέρον έχει, πάντως, το αιχμηρό άρθρο της «Καθημερινής», την Κυριακή. «Είναι αποκαλυπτικό -γράφει- το γεγονός ότι, προφαvώς κατόπιν συσκέψεων με τους πλέον αρμόδιους εκ των αρίστων, τα μελωδικότερα αντηχεία του, ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να αναφερθεί στο προοίμιό του αποκλειστικά στους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού. Η αναφορά στους καταταλαιπωρημένους της Μεσογείων και της Μαραθώνος, των αμαξοστοιχιών και του αεροδρομίου έμεινε για παρακάτω. Πράγμα που σημαίνει ότι η συγγνώμη του, μερική και εστιασμένη στο πρόδηλο και το βολικό, είναι από εκείνα που γράφονται πάνω σε νερό. Ούτε καν πάνω σε χιόνι ώστε να αντέξουν δυο-τρία λεπτά.

Αλήθεια οι εγκλωβισμένοι της Μεσογείων από πού να περιμένουν το διχίλιαρο, διά του οποίου η κυβέρνηση εμμένει στην πατέντα της με την κωδική ονομασία καταπράυνση διά φιλοδωρήματος. Από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας; Από το Εσωτερικών του κ.Βορίδη που έχει να μαγειρέψει εκλογικά συστήματα και δεν προλαβαίνει να ασχολείται με ασήμαντες χιονοπτώσεις; Από το Προστασίας του Πολίτη; Ή από την Περιφέρεια του εφιαλτικά ανεπαρκούς, κ. Πατούλη;

Καμιά συγγνώμη δεν μετράει, δεν έχει υλικό βάρος, ηθικό και πνευματικό αν δεν αλλάζει τον τρόπο που εκτιμάς τα πράγματα και τον τρόπο που αντιδράς.

Δεν μπορούμε φυσικά να γνωρίζουμε τι ειπώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο όταν έφυγαν οι κάμερες, αν ο κ. Μητσοτάκης τράβηξε αυτιά, ποιων και πόσων. Αυτά τα ακούμε στην τηλεόραση διανθισμένα με τις απαραίτητες «αποκλειστικές πληροφορίες» από τα χείλη όσων κάνουν κυβερνητικό ρεπορτάζ, με πρώτη αν όχι μοναδική έγνοια τους την εξύμνηση του πρωθυπουργού.

Οδηγούνται, δηλαδή, από το ίδιο φίλαθλο πάθος που υποχρεώνει όσους κάνουν ρεπορτάζ Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, κ.ο.κ., να δοξολογούν πρώτα τον ιδιοκτήτη της ομάδας και να λένε έπειτα κακιούλες για τους παίκτες που καλοπληρώνονται αλλά δεν αποδίδουν όσο οφείλουν».

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία

Και συνεχίζει το άρθρο της εφημερίδας: «Να θυμηθούμε κατ’ αρχάς την εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης να καταργήσει την ανεξαρτησία του Αστεροσκοπείου Αθηνών και να το υπαγάγει και αυτό στην πρωθυπουργική επιτελαρχικότητα, μαζί με την ΚΥΠ, την ΕΡΤ, κτλ κτλ.

Και να μην ξεχάσουμε ποτέ την οδυνηρή έκπληξη του διευθυντή της ΕΜΥ, Θεόδωρου Κολυδά, που του χρέωσαν εσφαλμένη πληροφόρηση των αρμοδίων. Γεγονός που ανάγκασε, ακόμα και τον βουλευτή της Ν.Δ και μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, να δηλώσει ότι οι προβλέψεις και έγκαιρες ήταν και ορθότατες».

Ατυχές, πάντως, γράφει επίσης, «το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο κ.Μητσοτάκης για να πείσει ότι τα παθήματα γίνονται μαθήματα (το ηλεκτρικό, το κομμένο ηλεκτρικό). Νομίζω είπε ότι στον τομέα αυτό πήραμε τα μαθήματα της «Μήδειας» και καταφέραμε και αποκαταστήσαμε την ηλεκτροδότηση σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Κι όμως, την ώρα που μιλούσε αλλά και πολλές ώρες αργότερα πάνω από τρεις χιλιάδες νοικοκυριά της βόρειας Αττικής ήταν αναγκασμένα να τα φέρουν βόλτα με το κρύο δίχως ρεύμα. Για τρίτη συναπτή ημέρα».

Η Αττική οδός

Κατά τα λοιπά, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος έκανε λόγο για… περίεργη σιωπή ΣΥΡΙΖΑ για την Αττική Οδό, αφήνοντας υπονοούμενα περί «γνωριμίας» της Κουμουνδούρου με στέλεχός της, «εργολάβο, Ηπειρώτη».

Από την άλλη, μερίδα του Τύπου έκανε αναφορές σε σχέσεις της κατασκευαστικής εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική οδό με πρόσωπο το οποίο είναι νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, καθώς και με δικηγορικό γραφείο υπουργού της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σήμερα, στην ομιλία του στη Βουλή, παραδέχτηκε ότι «στο ζήτημα της κακοκαιρίας υπήρχαν λάθη, προφανώς και είναι φανερό ότι η Αττική Οδός δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της. Εξέθεσε τους πολίτες και εξέθεσε και τους πελάτες σε απίστευτη ταλαιπωρία. Οι ευθύνες αυτές διερευνώνται και από την Εισαγγελία και από τη Διοίκηση. Η διαφορά είναι πως προσεγγίζει όμως η κυβέρνηση τα λάθη και οφείλω να πω ότι ο Πρωθυπουργός με ευθύτητα αναγνώρισε αμέσως τις ευθύνες. Ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες, φρόντισε και αυτό είναι πρωτοφανές, για την άμεση αποζημίωση από τους ιδιώτες παραχωρησιούχους των πολιτών και αξιολογεί το τι συνέβη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter