Η Δευτέρα των… παθών για τους φορολογούμενους

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν σήμερα οι φορολογούμενοι, αφού την τελευταία μέρα του Σεπτεμβρίου καλούνται να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος νομικών και φυσικών προσώπων, αλλά και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος είναι μειωμένος έως και 30%, πληρώνεται σήμερα και οι επόμενες δόσεις μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, οι φορολογούμενοι θα κληθούν σήμερα Δευτέρα να καταβάλλουν και τη δεύτερη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η συγκεκριμένη υποχρέωση αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων με εισόδημα από μισθώματα, τους μισθωτούς που έχουν περισσότερους από έναν εργοδότες ή ασκούν και ελευθέριο επάγγελμα, καθώς και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Την ίδια ώρα, τη Δευτέρα είναι η καταλυτική ημερομηνία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων. Παρ’ όλα αυτά, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση πέραν της συγκεκριμένης ημερομηνίας, σενάριο που θεωρείται αρκετά πιθανό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.