Η δεύτερη καταδίκη του νέου διοικητή του ΠΑΓΝΗ, η αγωγή 1,5 εκατ. €, η ΕΔΕ και οι μηνύσεις σε γιατρούς «κατηγόρους» του

Η δεύτερη καταδίκη του νέου διοικητή του ΠΑΓΝΗ, η αγωγή 1,5 εκατ. €, η ΕΔΕ και οι μηνύσεις σε γιατρούς «κατηγόρους» του

Μετά την υπόθεση της πρωτόδικης καταδίκης του νέου δοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργου Χαλκιαδάκη, με την κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο 3 ασθενών, λόγω της αναίτιας αναβολής και καθυστέρησης των χειρουργείων τους, σήμερα παρουσιάζουμε τη δεύτερη καταδίκη του πανεπιστημιακού γιατρού και διορισμένου διοικητή.

Μάλιστα η δεύτερη υπόθεση είναι πολύ πρόσφατη, καθώς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 26 μηνών τον Απρίλιο του 2019, ενώ εκκρεμεί και το αστικό δικαστήριο με το οποίο ο ασθενής, με σοβαρά πλέον κινητικά προβλήματα εξαιτίας του χειρουργείου που έκανε ο κ. Χαλκιαδάκης, διεκδικεί αποζημίωση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από το ΠΑΓΝΗ, όπου τον χειρούργησε ο καθηγητής. Κατά την εγχείριση για αφαίρεση κύστης, πριν από 4 χρόνια, από λάθος έκοψε αρτηρία, με συνέπεια να κινδυνεύσει άμεσαη ζωή του ασθενή και στη συνέχεια και έχει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία της οικογένειας, όταν ο πατέρας του 30χρονου ασθενή, ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Χαλκιαδάκη, εκείνος, αντί να αναγνωρίσει το λάθος και να ζητήσει συγγνώμη, απάντησε απαξιωτικά.

Η πρωτόδικη απόφαση δεν άλλαξε και παραμένει για τον κ. Χαλκιαδάκη.

Για την υπόθεση η τότε ΔΥΠΕάρχης Κρήτης, Ελένη Μαυρομμάτη, είχε διατάξει ΕΔΕ, η οποία και δεν έχει ολοκληρωθεί, άρα και ο ίδιος, ως διοικητής, θα κληθεί να χειριστεί την υπόθεση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης!

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο αντιφατικό και περίεργο στην υπόθεση, καθώς, αν ο ασθενής και η οικογένειά του δικαιωθούν και στο αστικό δικαστήριο, ο διοικητής Γ. Χαλκιαδάκης θα κληθεί να πληρώσει ως νοσοκομείο το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για το δικό του λάθος!

Η υπόθεση όμως έχει και άλλες πλευρές. Ο κ. Χαλκιαδάκης έχει μηνύσει γιατρούς του ΠΑΓΝΗ που κατέθεσαν εναντίον του. Και τώρα, με καταδίκη μεν, θα επιστρέψει στο νοσοκομείο ως προϊστάμενος των υφισταμένων του που κατηγορεί ότι τον συκοφαντούσαν! Παράδοξο και πολύ αντιδεοντολογικό…

Μάλιστα ο νέος διοικητής έχει μηνύσει, εκτός από γιατρούς του νοσοκομείου, την τότε διοικήτρια της ΔΥΠΕ, Ε. Μαυρομμάτη, επειδή είχε διατάξει την ΕΔΕ, καθώς και άλλο υγειονομικό στέλεχος, που ανέλαβε να διεκπεραιώσει την ΕΔΕ!

Ούτως ή άλλως από τις δυο υποθέσεις που παρουσιάσαμε, αποδεικνύεται ότι τουλάχιστον για λόγους ηθικής τάξης (πέραν από τα νομικά προβλήματα που ενδεχομένως προκαλούνται) είναι τουλάχιστον προβληματική η τοποθέτηση του κ. Χαλκιαδάκη στη θέση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, με δεδομένες και τις ανοικτές κόντρες με πολλούς συναδέρφους του, που τις έχει ο ίδιος οδηγήσει στα δικαστήρια.

Πηγή: candiadoc.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter