Η δήλωση Τσιόδρα για τη χορήγηση χλωροκίνης στα παιδιά

Η δήλωση Τσιόδρα για τη χορήγηση χλωροκίνης στα παιδιά

Σε παιδιά που νοσούν και ανήκουν στην ομάδα αυξημένου κινδύνου θα δοθεί χλωροκίνη, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

«Μέσα στον αλγόριθμο της θεραπείας μπαίνουν και τα παιδιά, αλλά πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι θα είναι πολύ αυστηρά τα κριτήρια για τη χορήγηση θεραπείας. Αφορούν παιδιά με ειδικούς παράγοντες κινδύνου, τα οποία ανήκουν σε αυτό που ονομάζουμε ομάδα αυξημένου κινδύνου, ευπαθής ομάδα. Και εκεί μόνο θα χορηγείται η θεραπεία με την κατάλληλη προσοχή», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι: «η κύρια παρενέργεια η οποία συζητείται σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά στη χρήση αυτών των φαρμάκων και στα παιδιά και στους ενήλικες, είναι οι ηλεκτροκαρδιογραφικές αλλαγές και χρειάζεται μία παρακολούθηση του καρδιογραφήματος. Όλα αυτά που ακούγονται -και οι παρενέργειες- παρά το γεγονός ότι είναι συχνές, αφορούν μία μειοψηφία των ασθενών».

Το φάρμακο αντενδείκνυται μόνο σε μια κατάσταση, στην έλλειψη του ενζύμου G6PD. Πρόκειται για ένα ένζυμο το οποίο εάν δεν το έχει κάποιος, μπορεί να υποστεί παρενέργειες από το φάρμακο.  Αυτό οι παιδίατροι το ξέρουν καλά, το ελέγχουν πριν δώσουν θεραπεία. Δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη στη χορήγηση του φαρμάκου στα παιδιά». επεσήμανε ο κ. Τσίοδρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter